В Катар става наистина зловещо! Втори спортен журналист, който е поканен да отрази световното първенство по футбол, умира при загадъчни обстоятелства. След странната смърт от "инфаркт" на 48-годишния американски репортер Грант Уол, изненадващо почина и Халид ал Мислам — катарски журналист и фотограф. И то само 48 часа след смъртта на американския му колега.

Грант Уол почина буквално часове след опита си да влезе на стадиона с тениска в подкрепа на ЛГБТ -общността. Той се опита да нахлуе на стадиона, по време на мача между Холандия и Аржентина в Доха, в петък. Катарските медии заявиха, че Уол е получил припадък на стадиона по време на продълженията на мача и беше изведен спешно от парамедиците. Те положиха всички усилия, за да го спасят и да го откарат в болница, но малко по-късно бе съобщено, че е починал от "инфаркт". Близките му бяха убедени, че е бил убит и поискаха от американското правителство да се намеси.


Братът на Грант Уол, Ерик Уол, дори направи изявления в социалните мрежи, с които оповести, че брат му е бил убит заради него. "Брат ми критикуваше непрекъснато катарския режим. Той облече тази тениска и се появи на стадиона заради мен. И умря заради мен. Аз съм част от ЛГБТ - общността. Той беше абсолютно здрав. Те го убиха", твърди Ерик Уол.

Фотожурналистът Халид ал Мислам е работел за телевизия "Ал Кас", която само накратко спомена смъртта му в предаване на живо и изглежда се въздържат от повече подробности. Не е ясно дали има връзка между двата случая, но странната смърт на журналиста определено предизвика съмнения. Както и притеснения дали няма да последват и други загадъчни "инфаркти" на инакомислещи посетители на мондиала в Катар.