Търгуват се по 10 000 евро

Безработно семейство е успяло да си осигури бързи и лесни пари от продажбата на деца.

Първото хлапе било пласирано в южната ни съседка Гърция още преди пет години. Майката на пеленачето по онова време дори нямала навършени 18 години, а бащата бил малко над 20. Нямали официални доходи и живеели на семейни начала.

Става страшно! Търговията с деца отново набира скорост

Мъжът изкарвал някой лев като работел обща работа където го повикат, а жената си стояла вкъщи и домакинствала. Съседите на семейството се притеснили, когато видели, че жената се връща от болницата с празни ръце и си помислили, че с детето се е случило нещо лошо, та заради това не разпитвали много.

Жената започнала да излиза навън с бебешка количка, в която сложила кукла. За да изглежда по-достоверно, тя дори говорела на „бебето“ и му пеела песнички. Никой не можел да си обясни поведението й. Предполагали, че е превъртяла от забранените вещества, които вземат с мъжа й.

В края на миналата година несретницата отново била в напреднала бременност. След като били изписани от болницата, заедно с бебето, всички съседи се изредили да им честитят радостта. Останали обаче изненадани, когато след 40-я ден бебето се изпарило изведнъж. Родителите твърдели, че бебето се е поболяло и умряло, но съвсем скоро лъжата лъснала.

На съседите им направило впечатление, че на вратата непрекъснато лепели призовки и привиквали семейството в полицията. В крайна сметка станало ясно, че младото семейство припечелвало като продавало рожбите си. Те били само малка брънка от добре разработен канал за продажба на деца. За сметка на това обаче в него царяла повече от желязна дисциплина.

Каналът се управлявал от „генерали“, „лейтенанти“ и „старшини“, които следели под лупа процеса от забременяването до раждането на детето. Търгували бебетата в Гърция, където много двойки имат репродуктивни проблеми. Гърците искали основно бебета с руси коси и сини очи. Предвид факта, че наркоманското „семейство“ били точно такива, децата им били доста търсени – с млечно бяла кожа и сини очи. Затова се търгували на доста добра цена – 10 хиляди евро.

Не всички пари обаче вземали те, тъй като по веригата всеки си удържал колкото прецени и накрая за семейството оставала мизерна сума. Освен това имали и кредити, които погасявали с припечеленото от търговията.

На всичкото отгоре станало ясно, че с бебешката количка с пластмасово бебе, били разнасяни дози дрога из кварталите в София.

В същото време пеленачетата се изнасяли преспани в автомобил. Каналджиите били наясно кога точно да минат, за да нямат проблеми – най-вече, когато е на смяна подходящият митничар. В крайна сметка двойката, продавала децата си, успяла да отърве кожата, тъй като „изненадващо“ намерили много добър адвокат.

Запознати издават, че покрай пандемията бизнесът почти бил замрял, но от тази година нещата отново потръгнали с пълна пара.

Източник: Уикенд