Сенсеят пресичал, когато бил пометен от разсеялия се млад шофьор

Броени часове след трагедията, при която изгубиха живота си две млади жени в София, страната бе разтърсена от поредната трагедия. Този път жертвата е спортна легенда.

Фаталният инцидент се е случил в кв. „Красно село“. При него Денислав Петров (на 26 години) е отнел живота на сенсей Спас Спасов, който е истинска легенда в каратето.

Спортна легенда изгуби живота си при жестока трагедия в София

Вместо вниманието на младия шофьор да е съсредоточено в пътната обстановка, той гледал в телефона си. Поради тази причина ударил сенсей Спасов, който в този момент пресичал, отбелязва „Буревестник“.

Медиците направили всичко по силите си, за да откъснат сенсей Спасов от хватките на смъртта, но за съжаление не успели. Той напуснал този свят още във вечерта на инцидента и се отправил към звездния отбор на каратеките.

Повече от 5 хиляди ученици на учителя вървят успешно по пътя си в тези сложни и противоречиви времена, коментира колегата му Красимир Иванов, който е и негов приятел.

След обявяването на трагичната новина от семейството му, постът бе залят от хиляди съболезнования, отправени от близки, познати, колеги и трениращи при сенсей Спасов.

Междувременно стана ясно, че срещу убиеца на двете млади жени в София - Георги Семерджиев, е повдигнато обвинение, което предвижда лишаване от свобода за период от 5 до 20 години.

Близките на двете жертви искат той да си получи заслуженото.

Източник: blitz.bg