Очаква се съвсем скоро екшънът да бъде прекратен

Отрядът за борба с тероризма вече пристигна в Лясковец, където както вече ви съобщихме, по тъмни доби рано тази сутрин се разигра ужасяващ екшън.

От петте полицейски автомобила се изсипаха цял куп спецполицаи с маски. Те подготвят щурм срещу психаря Петко Савов, който е въоръжен до зъби с боен арсенал и откри стрелба по хората в града. Според непотвърдена официално информация, убиецът се е барикадирал на първия етаж в дома си. Специалисти са категорични, че съвсем скоро кризата ще бъде решена.

В района на инцидента са спрени електричеството и газоподаването, за да се избегнат взривове, предвид огромното количество боен арсенал, с което се предполага, че разполага Петко Савов. Главният секретар на МВР вече е в Лясковец, отцепен е доста широк периметър от дома на психаря-убиец. В близост има множество бронирани машини, огнеборски и медицински екипи. Припомняме, че рано тази сутрин 53-годишният Петко Савов откри огън по спецполицаите и уби един от тях.

Очевидци разказват, че местните хора викат „Петко, предай се” и допълват, че стрелбата е започнала още по тъмно – около 5.55 ч.. „Кървавият Петко”, както вече го наричат местните е заклет ерген и живее заедно с майка си. Директорът на учебното заведение, който е получавал множество заплашителни писма разказва, че е подал сигнал срещу Савов в полицията още на 20 февруари. Савов се заканвал освен на живота на школсикя директор и на децата, които според него вдигали много шум.

Някои медии разпространиха информацията, че Савов е известен местен бизнесмен, а други отбелязват, че до неотдавна е работил в БДЖ, а след това е заминал за Англия. Директорът на СОУ „Максим Райкович” Николай Кожухаров, е и общински съветник в местния парламент. Кожухаров твърди, че не познава добре стрелеца, при все че са съседи и допълва, че от 1-2 години Савов не е излизал от дома си, пише Блиц. Припомняме, че по-рано тази информация бе съобщена и от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.