Спецакцията в Лясковец е била заснета от хора, живеещи наблизо

Спецакцията в Лясковец е била заснета от очевидци. Димитър Бързев, който живее в близост до мястото, където се е разиграл екшънът, е заснел кадрите с мобилния си телефон. Видеото и снимките от спецакцията в Лясковец са качени в онлайн пространството от жителката на града Мария Панайотова.

[caption id="attachment_379328" align="alignleft" width="300"]Спецакцията в Лясковец Спецакцията в Лясковец[/caption]

Жената разказва, че в района на училище "Марин Райкович" се е чувала стрелба и то малко преди 6 часа сутринта. Виждали са се и барети в черно, пише Панайотова. Хората от спецчастите са викали към Петко Савов да се предаде. Първоначално жената помислила, че шумът идва от ловци, излезли на лов в гората. Изстрелите обаче зачестили и разбудените лясковчани осъзнали, че става въпрос за нещо много по-сериозно.

[caption id="attachment_379329" align="alignright" width="300"]Спецакцията в Лясковец Спецакцията в Лясковец[/caption]

Мария разказва още, че е видяла как командосите обграждат дома на Петко Савов, а малко след това - как извеждат някой от там, най-вероятно майката на стрелеца. Вижда се как един от спецотряда стои до прозореца на апартамента с пистолет в ръка, а останалите командоси се катерят по северната част на сградата. Всичко това е било съпроводено с почти непрекъсната стрелба, което принудило Мария и семейството й да влязат вътре в дома си, тъй като се притеснили да не пострадат, предават от БЛИЦ.