Ченгетата, участвали в разплитането на зловещото престъпление, посрещат с усмивка оправданията на Орлин, че 33-годишната жена е починала след нелеп инцидент по време на семеен скандал. Тази теза се опита да пробута в съда ревнивецът-убиец. „Едва ли има човек, който виждайки, че съпругата му си удря главата в ръба на шкаф, няма да повика линейка, а ще натъпче тялото й в куфар, за да го захвърли в пущинака“, коментира криминалист.

 

В обвинителния акт също няма съмнение, че убийството е предварително планирано. Затова прокурорът по делото настоява удушвачът Орлин да получи доживотна присъда. Тежко наказание грози и неговия баща, бившият служител в ДАНС – Пламен Владимиров, обвинен за помагачество при заличаването на следите и изхвърлянето на трупа. Освен раните от душене по врата на Евгения държавните обвинители са се добрали до чат във фейсбук, в който Орлин признава на свой приятел какво се кани да извърши.

 

„Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш?“, пише седмици по-рано Орлин на своя другар. От разговора става ясно, че вече е прежалил изневерите на Евгения, но алчността му не го е напуснала и не желае да дели семейното имане с половинката си след раздялата им.

 

Месеци преди убийството Орлин и Евгения си купуват нов апартамент. Повечето от 90-те хил. лева са взети назаем от приятели и помощ от роднини. При развод синът на Орлин и Евгения ще остане при майката. Това автоматично я прави собственик на жилището заедно с половината от останалото имущество.

 

По ирония на съдбата след убийството Орлин Владимиров успява да си спаси парите. От ареста той издава пълномощно на своята майка, тя разваля сделката и си връща платените 90 000 лева. Хилядарките после са похарчени за адвокат на убиеца и други разходи по делото за убийство. За невръстния син на Орлин и Евгения, който се отглежда от брата на удушената красавица, няма нито лев.

 

Доказателствата в обвинителния акт срещу удушвача категорично опровергават неговите оправдания за нелеп инцидент. Отношенията между съпрузите се влошават месеци преди убийството. Първата причина е желанието на красавицата да имат второ дете. Орлин категорично отказал, обяснявайки й, че има притеснения кой ще се грижи за децата и как ще ги поделят при евентуална тяхна раздяла. Още тогава той предупреждава Евгения, че предишните му приятелки са изневерявали, но повече няма да допусне това.

„Орлин беше много краен и изключително ревнив. Беше й казал, че ако разбере, че му изневерява, направо ще я убие”, свидетелства по време на делото приятелка на убитата жена.

 

Обсебен от идеята, че е рогоносец, удушвачът започва всяка седмица да прави зрелищни сцени на ревност. При един от скандалите Орлин дори на няколко пъти гони Евгения от апартамента заедно с детето им. Напрежението в семейството започва да става нетърпимо в началото на 2021 г. Заради избухналата епидемия от Ковид-19 двамата са принудени да работят изцяло от къщи – той е в хола, а тя – в детската. Почти не си говорят, което допълнително изостря ревността на Орлин и той монтира камери в детски играчки, насочени така, че да заснемат ръцете на Евгения на клавиатурата, разказват роднини на красавицата.

 

Целта му била да научи паролата на компютъра й, за да я следи с кого си пише. На няколко пъти в просъница Евгения го забелязвала, че й бърника в телефона. Всеки видян непознат номер ставал повод за поредната сцена на ревност и заплахи, че няма да прости изневярата. Докато се сърдел на жена си за съществуващата само в главата му изневяра, Орлин отказал да отиде с нея на вече платена почивка. Младата жена приема отказа много тежко, защото очаква резултатите от биопсия заради съмнение за рак на гърдата, разказва нейна приятелка.

 

Докато е сама на море, Евгения се запознава с офталмолога Габриел Димитров. Така се сбъдват и кошмарите на ревнивия й съпруг. Още в началото на връзката им лекарят признава на Евгения, че е сгоден и няма сериозни намерения към нея. Това не е пречка отношенията им

 да станат интимни. Това, което я впечатлило в него, било, че с часове можели да говорят по различни теми, разказва нейна приятелка.

 

След морската почивка Евгения и д-р Димитров продължават често да се виждат в наета хотелска стая. Последната им среща е на 12 октомври 2021 г., само ден, преди ревнивецът Орлин да я очисти.

 

Кръшкането на Евгения не остава тайна за съпруга й. Веднъж, докато е с любовника си, нейна разтревожена приятелка й се обажда, за да й каже, че е видяла колата на Орлин в района на тяхната среща. Самият той на няколко пъти се хвали на приятели, че заедно с баща си следят Евгения при всяко нейно излизане. Бил наел и частни детективи. За да докаже, че не говори празни приказки, ревнивецът пуска запис на свой съсед. На него се чувало как жената на комшията и Евгения обсъждат извънбрачните си връзки.

 

Според близки до семейството след това Орлин пуска записа и на съпругата си. вместо извинения и клетви за вечна вярност, Евгения му обяснява, че той си е виновен за всичко. Повече не можела да издържа на тормоза му и иска развод. Последното явно е решило съдбата й. безжалостният психопат Орлин, както го описват роднини на жертвата, решава, че ще ликвидира съпругата си.

 

Дни преди да я удуши, Орлин споделя какво се кани да направи с баща си. вместо да го спре, ексченгето от ДАНС Пламен Владимиров хладнокръвно изнася лекция на сина си как да извърши престъплението, без да го разкрият.

 

Във фаталния 13 октомври 2021 г. Орлин се прибира у дома в Перник за да получи последни указания от татко си. След това извергът се връща обратно в семейното жилище в столичния кв. „Лагера“. Там между двамата съпрузи избухва поредният скандал. Според обвинителния акт Евгения била в кухнята, Орлин я напада в гръб, сграбчва я за шията и започва да я души. Младата жена припада. Мислейки, че я е убил, извергът омотава главата й във фолио като покрива устата и носа. Точно както го е посъветвал баща му. Всъщност от съдебномедицинската експертиза по делото става ясно, че в този момент Евгения е все още жива, макар и в безсъзнание. Тя се мъчи няколко минути, докато се задуши.

 

След като убива съпругата си, Орлин веднага звъни на своя баща. Пламен Владимиров моментално тръгва от Перник с колата си. Паркира пред задния вход на блока, слага си ръкавици и се качва в апартамента. Там баща и син натъпкват трупа на Евгения в куфар, облепят го с тиксо и го пренасят в багажника на колата. Като човек с опит, бившият агент на ДАНС предварително прибира и изгаря документите на снаха си. Докато таткото изхвърля трупа на Евгения в тресавище край Перник, Орлин почиства следите от кръв в апартамента. Доволен от резултата, психарят отива да вземе сина им от училище, все едно нищо не е станало.

 

След зверството Орлин прави всичко възможно да обърка разследващите. В деня на убийството влиза във фейсбук профила на съпругата си и изпраща съобщение до нейна приятелка. Мнимата Евгения пише, че отива на фитнес, а след това двете си уговарят среща. Разбира се, младата жена така и не се появява на уговореното място. Ден след като е удушена, „Евгения” със съобщение във фейсбук приема поканата на майка си да дойде на семеен обяд.

 

Междувременно, след като съпругата му я няма повече от 24 часа, Орлин звъни в полицията. Давайки си вид на много притеснен, удушвачът участва дейно в започналото издирване на младата жена. Пише призиви за помощ, публикува снимката й и отговаря на стотиците коментари в социалните мрежи. Заедно със семейни приятели звънят в болници, за да проверят дали е настанявана жена с описанието на Евгения. Обикалят из квартала и разпитват съседи, преглеждат записите от охранителни камери в района.

 

Захваналите се с издирването ченгета бързо се усъмняват в мнимата загриженост на Орлин.

 Подозренията им нарастват, след като отказва да се подложи на детектор на лъжата, както настоява майката на Евгения. Все пак Евгения все още се води безследно изчезнала и криминалистите няма как да арестуват Орлин.

 

Междувременно косвените улики, че не им казва цялата истина, се трупат. Версията на удушвача се пропуква месец по-късно. На 13 ноември охранители от Перник се натъкват на трупа на младата жена. При полицейския оглед става ясно, че Евгения е убита.

Орлин и баща му веднага са извикани в полицията, където след многочасови разпити се пречупват и правят пълни самопризнания.

 

Солидна сума пари стоят в основата на зверското убийство на красивата Евгения

 

„Дори не можах да се сбогувам с детето си. Когато я откриха, не ни дадоха да я видим, защото казаха, че цял месец е била във влага и не е за гледане“, разказва пред съда почернената майка на красавицата.

 

След първоначалните самопризнания, които не важат пред съда, Орлин не продумва нищо в следващите 2 години. Едва на последното заседание по делото той призна, че е причинил смъртта й, но версията му коренно се различава от тази на прокуратурата. „Седнахме да обядваме. Скарахме се и нещата ескалираха. Тя ме удари, после се сбихме. Загубихме равновесие, залитнахме, паднахме и тя си удари главата в ръба на шкафа. Осъзнах се. Видях, че е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Представих си как детето ще се върне от училище и ще види майка си в това състояние. Започнах да чистя с един моп и с тениската си, но не знам дали успях да махна всичко“, обясни Орлин.

 

Разбира се, Владимиров пропусна да обясни защо изхвърля тялото на Евгения в тресавище край Перник. Според юристи обяснението звучи изключително нелепо, а целта на самопризнанията е да получи присъда за убийство по непредпазливост, което се наказва доста по-леко. Друг е въпросът, дали има толкова глупави съдии, които да му повярват. Да припомним, че съдебномедицинската експертиза е категорична – причината за смъртта на Евгения е удушаване, а не удар в ръба на шкаф.

Източник: Уикенд