Бдителни съседи забелязали стърчащите изпод автомобила жици

По-рано днес бдителни съседи на адвокатско семейство забелязали, че изпод автомобила им, излизат необичайни жици.

Бдителните съседи сигнализирали в полицейското управление, откъдето пък потърсили помощ от софийските си колеги. Отряд от сапьори от София вече пътува към Града под тепетата, за да обезвреди бомбата, поставена под автомобила на именитата пловдивска адвокатка Ивелина Божикова. От полицейското управление уточняват, че „автомобилът-заложник” е „Тойота”, цвят син металик.

[caption id="attachment_380261" align="alignleft" width="300"]Бомбата бе заложена под автомобила на именита адвокатка Бомбата е заложена под автомобила на именита адвокатка[/caption]

Колата е паркирана пред кооперацията, в която живее семейството на Божикова – ул. „Христо Г. Данов” №31 А. На мястото има полицейски служители на звено „Сигма”. Районът е отцепен. Запознати посочват, че „бомбардираният участък” се намира в близост до централата на EVN, която е разположена на бул. „Шести септември”. В опасна близост се намира и дома за деца „Майчина грижа”. Взети са мерки за предотвратяването на инциденти – забранено е влизането и излизането на всички от дома. Полицейските служители са обградили района с жълти полицейски ленти и не допускат пиле да прехвръкне. Гражданите се пренасочват към безопасни райони.

Все още не се е показал никой от членовете на семейство Божикови. Стърчащите жици били забелязани от бдителните им съседи в ранните часове на днешното утро. Ивелина Божикова е адвокат по граждански дела. Запознати припомнят, че преди известно време тя водела дела на ГЕРБ, когато по време на изборите бившият градоначалник на Асеновград – Христо Грудев обжалваше в съда загубата си от настоящия кмет Емил Караиванов. По това дело адвокат Ивелина Божикова бе защитник на Христо Грудев.

Не се изключва бомбената заплаха срещу известната пловдивска адвокатка да е свързано с някой от клиентите, на които е била правозащитник. Семейството на Ивелина Божикова се представя доста добре в обществения живот на страната. Нейната дъщеря Марта бе заместник кмет, а съпругът й - Севдалин Божиков бе заместник в павосъдното министерство по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски, пише Блиц.