Трагедията в Лясковец е потулена, категоричен е ген. Атанас Атанасов, който посочва и кога случаят ще бъде подновен отново

В ефира на Нова телевизия гостува ген. Атанас Атанасов, според когото главните виновници за станалото около операцията в Лясковец са прикрити и случаят тепърва ще бъде подновен отново.

Кога ще се случи това ли?

[caption id="attachment_404922" align="alignright" width="300"]ген. Атанас Атанасов за Лясковец Трагедията в Лясковец е потулена, категоричен е ген. Атанас Атанасов, който посочва и кога случаят ще бъде подновен отново[/caption]

На този въпрос ген. Атанасов дава отговор, че ще бъде след евроизборите, тъй като главният секретар на Министерството на вътрешните работи се пази именно за този вот. След като премине, тогава ще бъде разпоредена нова проверка на случая в Лясковец. Не случайно днес шефът на МВР Цветлин Йовчев застана плътно зад Светлозар Лазаров. Според Йовчев неговия колега не е виновен за трагедията, а тези, които носят отговорност за това ще бъдат наказани, подчертавайки, че при предишното управление не е имало наказания или уволнения на оперативни служители или директори, сякаш искаше да изтъкне този факт като голям плюс за тяхната работа.

Ген. Атанас Атанасов смята, че изобщо не е трябвало да бъдат изпращани спецчастите от СОБТ, тъй като не е тяхна работата да се занимават с психичноболни хора, докато Цветлин Йовчев е на противоположното мнение, заявявайки, че именно в такива случаи, какъвто е този и има наличие на заплаха на деца, че ще бъдат застреляни, трябва именно баретите да реагират. Генералът даде своето мнение как е трябвало да се развие акцията в Лясковец, като просто бъде спрян токът на Петко Петков, а след това ченгета преоблечени в униформите на електротехници да отидат на място и да го обезвредят.