Следователят разкри кой е убиецът на Алена Щерк!

От дни водеща тема у нас е първо изчезването, а от вчера и бруталното убийство на Алена Щерк. IT специалистката бе издирвана от дни, а преди часове откриха и тялото й. Вече е потвърдено, че това е тя. 47-годишната дама е била убита от половинката си, както и се очакваше. Това потвърди следователят Иван Савов, който е убеден, че всичко ще се разнищи до часове.

Знаем, че въпросният Виктор Спига, който е италиански гражданин, е заминал за Италия в същия ден на зверството. Според адвоката му той уж тръгнал да пътува съвсем предвидено, а не е бягал. Дори се твърдеше, че бил опустошен от вестта и щял да се върне тук тези дни. Савов обаче е скептичен и твърди, че няма логика Спига сам да се завърне, предвид факта, че е главен заподозрян.

Криминалистът обясни, че престъплението най-вероятно е било престъпление от страст. Така наричат всички убийства, които не са планирани и са станали случайно, в моменти на ярост и свада. "Мотивите са ревност, битов скандал или разпра за пари, но първото е по-вероятно. А, че престъплението е станало непредвидено, е ясно от това, че колата, возеща тялото на жертвата, е лъкатушела, търсела е удобно място, не е било запланувано такова", казва Савов.

Виктор Спига е вече задържан в Италия, стана ясно сутринта и се очаква той да бъде екстрадиран към България. Все още обаче не е сигурно дали и кога ще стане това, защото той не е български гражданин. Близките на Щерк са съсипани напълно от чудовищната трагедия и още не са на себе си, искат възмездие.