Стефан Техов-Даскала е лежал в затвора

Оказва се, че сарафът Стефан Техов-Даскала, който бе застрелян късно снощи в Пловдив е имал криминално минало.

Нещо повече – той е лежал в затвора в годините преди демокрацията заради спекулация с валута. Стефан Техов-Даскала, е останал зад решетките две години. Информацията бе съобщена от негови приятели.

В началото на демокрацията, Даскала отворил едно от първите чейндж бюра в Града под тепетата. Запознати подчертават, че оттогава бизнесът му бил чист.

[caption id="attachment_436154" align="alignright" width="300"]Стефан Техов-Даскала е лежал в затвора Снимка: Блиц Стефан Техов-Даскала е лежал в затвора
Снимка: Блиц[/caption]

Близките му приятели го описват като изключително благ, тих и спокоен човек. Стефан Техов-Даскала не бил женен, но живеел на семейни начала с приятелката си. Полагал сериозни грижи за здравословното си състояние. Преди да стане собственик на чейндж бюро той бил преподавател по физическо възпитание в едно от учебните заведения в пловдивския квартал „Тракия”, откъдето идва и прякорът му Даскала, пише bgdnes.bg.

По-рано днес паяк е отнесъл автомобила на Стефан Техов-Даскала – тъмно син „Мерцедес” 300 SL. Шушука се, че паркираният наблизо джип "Мицубиши" също е бил собственост на убития сараф. На тази мисъл навежда фактът, че след като откарал „Мерцедес”-а, паякът се върнал и за „Мицубиши”-то. Хората от блока разказват, че неотдавна колата на убития собственик на чейндж бюро, е осъмнала с нарязани гуми.

Тогава обаче Стефан Техов-Даскала не приел нарязаните гуми като предупреждение или заплаха, а ги отдал на факта, че паркирал автомобила си в тясна уличка и по този начин запречвал подхода към жилищните сгради, отбелязва „Марица”. Според първоначалната информация, убийството на сарафа е извършено от пистолет със заглушител. Криминалистите смятат, че убиецът е бил само един, но пък за сметка на това е действал професионално.

Стефан Техов-Даскала, е бил убит с два куршума – единият в гърдите, а другият в главата, след като слязъл от паркирания си автомобил, за да се прибере в жилището си. Органи на полицията пазят мястото, на което е било извършено престъплението, но движението в района не е отцепено, пише Блиц.