В момента на разстрела носил със себе си чанта със забранени вещества

Няколко дни след убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков, излязоха наяве скандални факти.

Оказва се, че в момента на разстрела, бизнесменът е носил дрога в себе си. В дясната си ръка държал чанта, от която по-късно полицейските служители извадили множество малки пликчета, пълни с бял прах. Млад мъж, който е станал свидетел на процесуално-следствените действия по случая разкрива, че всички твърдели, че става въпрос за забранени вещества. Очевидецът разказва пред репортер на вестник „Телеграф”, че в чантата на Борислав Манджуков освен многото пликчета, пълни с бял прах, имало и дамски обувки.

[caption id="attachment_404183" align="alignleft" width="300"]В момента на разстрела Манджуков носел със себе си чанта със забранени вещества В момента на разстрела Манджуков носел със себе си чанта със забранени вещества[/caption]

В лявата си ръка Манджуков носел множество рекламни листовки. Свидетелят обаче не се наема да каже дали ги е взел от пощенската кутия или ги е носил в себе си преди това. От задния джоб на варненския бизнесмен било иззето и друго пакетче, което също било пълно с бял прах. Очевидецът пояснява, че разследващите записали, че в пликчето има твърда консистенция.

Борислав Манджуков „получи” два смъртоносни куршума. Специалисти посочват, че куршумите били изстреляни в гърба му и успели да преминат през гръбначния стълб и сърцето. Те твърдят, че Манджуков е разбрал какво му се случва и инстинктивно е направил опит да потърси помощ. Със сетни сили той успял да се добере до вратата на блока и да я отвори, след което направил няколко крачки и се строполил на земята. Останал е жив още няколко секунди, в които е виждал всичко около себе си. Криминалисти обясняват, че до последно е бил с отворени очи и така е издъхнал. Припомняме, че скандалният варненски бизнесмен Борислав Манджуков, бе разстрелян на 24 март в столичния комплекс „Бокар”.

Млада жена, която отивала на репетиции в зала е подала сигнала за убийството на Манджуков на спешния телефон 112. Криминалистите са затруднени да посочат откъде може да е дошла поръчката за покушението, предвид начина му на живот и множеството далавери, в които бил забъркан, пише Блиц.