Петър Александров – синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, е вербувал погребалния агент Александър Кинов да му помогне за силовото събиране на стар дълг от 200 000 лв. от бизнесмена Кирил Русев срещу хонорар от 50 000 лв. Това разкриват криминалисти, разследващи бруталното убийство на 49-годишния предприемач, което ужаси цяла България.

 

В началото на седмицата наследникът на Стоян Александров и гробарят Кинов бяха арестувани на българо-сръбската граница по обвинения, че са отвлекли, измъчвали и убили по особено мъчителен начин Кирил Русев. Трупът на 49-годишния мъж пък беше открит в моргата с две огнестрелни рани в крака и в корема, подготвен за кремация от траурната агенция „Империал“, собственост на Александър Кинов.

 

Според разследващите убийците са планирали да се отърват от тялото на жертвата си чрез фалшив смъртен акт, издаден на друг наскоро починал човек. В моргата Александър Кинов обявил, че мъжът е починал от пневмония, получена след изкаран тежък коронавирус, няма близки роднини и трупът му трябва да бъде изгорен. Пъкленият план на екзекуторите да прикрият убийството обаче е осуетен в последния момент, благодарение на майката на убития Кирил Русев, която на 6 януари подава сигнал в МВР, че синът й най-вероятно е отвлечен, след като на 4 януари по обяд е отишъл на среща с Петър Александров.

Преди да излезе, мъжът уведомил родителката си каква среща му предстои. Така синът на покойния Стоян Александров и погребалният агент Кинов са арестувани при влизането си в България от Сърбия през ГКПП „Стрезимировци“.

 

Синът на Стоян Александров броил 50 бона за смъртта на длъжника Кирил Русев, накрая го застрелял сам

Петър Александров 

Часове по-рано двамата убийци минават през същия контролно-пропускателен пункт, като Александър Кинов влиза в Сърбия с личната карта на вече убития Кирил Русев.

 

Предполага се, че българските митничари са пропуснали. от нехайство излизането на човек с чужда лична карта от България. Пред сръбските гранични власти Александров-младши и гробарят Кинов са предоставили своите лични карти за проверка. В Сърбия убийците изпратили няколко съобщения на близките на Кирил Русев от неговия мобилен телефон, че е заминал по спешност за Белград и че ще се прибере до седмица. Мобилният телефон на убития бизнесмен е открит в Сърбия малко след задържането на Александър Кинов и Петър Александров.

 

Запознати с разследването на шокиращото убийство предполагат, че Петър Александров е планирал убийството като екзекуцията на Кирил Русев не е била единствено заради финансов спор с длъжника, а и като отмъщение за смъртта на баща си Стоян Александров. На 24 декември 2020 г. Бившият финансов министър почина от инсулт, а от семейството му твърдят, че той си е отишъл от притеснения покрай повдигнатото му обвинение за лихварство от прокуратурата. Основен свидетел на държавното обвинение срещу Стоян Александров беше именно Кирил Русев.

 

Твърди се, че след смъртта на Стоян Александров неговият син Петър поема изцяло лихварската империя, като дружеството „Александров и сие“, продължава с тормоза над длъжниците на покойния финансов министър и ръководител на катедра „Финанси“ в УНСС.

 

„Петър често прибягваше до услугите на мутри от софийска кримигрупировка, действащи като колекторска фирма за силово събиране на дългове. Арестуваният заедно с него гробар Александър Кинов е част от банда за силово събиране на дългове.

 

Той е бил нает, за да принуди чрез мъчения Кирил Русев да върне 200 000 лева на Петър Александров. Синът на Стоян Александров е имал претенции към Русев за въпросната сума като част от несъбрани лихви по заем от 306 000 долара, отпуснати през далечната 2009 г. от Стоян Александров на убития бизнесмен”, разкрива запознат с разследването. Твърди се, че гробарят мутра Александър Кинов е трябвало да прибере 50 000 лева от общата сума.

 

Засега не е известно дали Кинов и Петър Александров са били единствените мъчители на бизнесмена Кирил Русев, или в инквизицията са участвали и други мутри.

 

Според първоначалната съдебномедицинска експертиза на трупа на 49-годишния Кирил Русев, той е починал вследствие на огнестрелна рана в областта на корема, малко под гръдния кош. Преди да бъде застрелян в гърдите, бизнесменът длъжник е бил подложен на мъчения.

 

Той е бил завързан на стол и бит с гумена палка, мъчителите му са го простреляли и в крака в опит да го убедят да се разплати.

 

„Предположенията са, че стрелбата с пистолет, причинила смъртта на Кирил Русев, е извършена от самия Петър Александров в пристъп на неописуем гняв към жертвата, който е бил обвиняван като главен виновник за смъртта на баща му. Впоследствие извършителите са опитали да прикрият убийството чрез кремация на трупа на жертвата и мнимо негово излизане от България. Планът им можеше и да сработи, ако майката на убития не беше се усъмнила в съобщението, получено от мобилния телефон на сина си, че заминава за Сърбия по работа. Родтелката веднага посочи на криминалистите, че подозира сина на Стоян Александров в отвличане, и така ужасяващото престъпление беше разкрито“, признава столичен криминалист.

 

До този момент Петър Александров и арестуваният с него гробар и силов събирач на дългове Александър Кинов не признават вина и отричат да са убили Кирил Русев въпреки неопровержимите улики, с които са заковани. Криминалистите все още издирват огнестрелното оръжие, с което на 4 януари следобед е бил застрелян 49-годишният бизнесмен.

 

Проверка се извършва и на фирмата „Александров и сие“, чрез която синът на Стоян Александров е отпускал заеми срещу безбожни лихви и впоследствие е тормозел длъжниците. Смята се, че наследникът на покойния бивш финансов министър е тормозел физически и други крупни длъжници, пращайки по петите им мутри. Ако бъде признат за виновен за убийството на Кирил Русев, Александров-младши може да лежи в затвора минимум 20 години заедно със своя съучастник Александър Кинов.

Източник: Уикенд, crimesbg.com