Столичният град в града – кв. „Люлин“ се заражда поредната престъпна империя.

 

Любомир Върбанов – Чопи, който е син на ромския костинбродски бос Христо Върбанов – Ицо Папата, се е съюзил с бандата на Виктор Боцев – Джуката в нелегална манифактура за пласиране на цял букет наркотици плюс мегадоходния бизнес с отдаване на бързи кредити срещу непосилни лихви, разкрива запознат от СДВР.

 

Синът на Ицо Папата прави банда с Джуката

Криминалистите си дават ясна сметка, че обединението на Чопи и Джуката е за завладяване на нови наркотеритории в София, където към момента властват противникови групировки. Ако алчността им излезе извън контрол, предсказанията на антимафиотите за нова гангстерска война несъмнено ще се сбъднат.

 

Неотдавна стана ясно, че Паруш Парушев – Паро Боксьора и 38-годишният Виктор Боцев – Джуката, раздават незаконно бързи кредити срещу колосална 100%-ва лихва. Запознати твърдят, че бандата на Паро Боксьора работи с незаконен франчайз на финансова институция, чийто лиценз е притежание на Ловчо от Перник.

 

Освен Боксьора и Джуката в лихварската банда влизат Валерия и мъжът й, а панделка на разбойническата бригада слага Пешо Малкия, познат в „Люлин“ като лице, татуирано цялото в кръстове. Сега към въпросната банда хубостници се присъединил и Чори, чиито бизнес интереси обикновено се разпростират върху дрогата и плътския бизнес.

 

Любомир Върбанов е спряган за шеф на престъпна банда, въртяла публични домове в София, Пазарджик и Плевен. В столицата ромите тарикати държали поне пет бардака в близост до НДК, както и в по-отдалечени цигански квартали.

 

Макар Любомир да е с над 10 криминални регистрации, до момента не е лежал зад решетките. Циганският аристократ Чопи е прословут с луксозния си начин на живот и скъпарските си коли, въпреки че няма и ден трудов стаж. Именно това накарало разследващите да започнат да нищят откъде мургавелкото може да си позволи това охолство. Така научили, че се занимава с дрога и жрици на любовта.

 

В един момент бащата на Чопи – Ицо Папата си беше повярвал до там, че се представяше за шеф на циганския съд – мешерето. Той е чест клиент на правосъдието. Засега Папата е на свобода, след като излежа 6-годишна присъда за изнудване на ексшефа на Гражданска защита – ген. Никола Николов. Папата бе поискал от генерала 165 000 евро като го заплашил с компромати. Върбанов преживя и няколко атентата.

 

През февруари 2007 г., той бе прострелян в столичния кв. „Обеля“. При все, че бе улучен с три куршума в главата и гръдния кош, и бе в кома в продължение на два месеца, той оживя.

Две години по-късно бе причакан в ж.к. „Надежда“, но куршумите само го одраскаха.

Източник: Уикенд