На Мерт е назначен служебен защитник

Майката на Мерт – Шукрие Мехмед е категорична, че синът й не е убиец.

Тъй като семейството му няма необходимите средства, за да наеме добър адвокат, правата на Мерт ще бъдат отстоявани от служебен защитник. Мерт бе арестуван за двойното убийство, което разтърси Джебел, след като всички улики сочеха, че именно той е извършител на жестокото престъпление.

Шукрие Мехмед работи в Бюрото по труда в Джебел. Според нея, синът й Мерт е бил набеден.

[caption id="attachment_407029" align="alignright" width="300"]Шукрие Мехмед твърди, че синът й е бил набеден Шукрие Мехмед твърди, че синът й е бил набеден[/caption]

Вчера Шукрие отишла до жилището на Джейлян, за да провери дали има нещо ново по случая. Най-близката приятелка на Джейлян - Мерджан Байрям разказва, че е била на терасата, когато е видяла Шукрие Мехмед. Тя упрекнала майката на Мере, че след множеството пъти, в които го отървавала от полицията, синът й, който според думите на Мерджан е наркоман, е извършил ужасяващо двойно убийство. Шукрие на свой ред отговорила, че Мерт е твърде малък, за да извърши подобно нещо.

Майката на Мерт не отрича, че той неведнъж е вършил глупости, но според нея в никакъв случай не е възможно той да е убил Джейлян и 7-годишната й дъщеричка Джейда. Шукрие разкрива, че Мерт често гостувал на Джейлян и подчертава, че той се разбирал с малката й дъщеря и дори я учил да си играе на компютъра. Шукрие Мехмед е отгледала сама, сина си. Според запознати, бащата на момчето е кюрд и той никога не го е виждал, пише Блиц като се позовава на информация на 24rodopi.com.

Междувременно се понесе слух, че Мерт е убил Джейлян заради сумата от 300 лева, с които по-късно двамата с майка му си купили мобилен телефон и маратонки. Местните хора пък припомнят, че Мерт има пръст и в смъртта на приятел. Случката се е разиграла преди 6-7 години, когато Мерт и негов приятел били сами край реката. По неизяснени до момента причини другото момче се удавило в реката, а Мерт твърдял, че е паднал сам. Хората се съмняват в думите му, но няма други свидетели по случая, които да разкрият истината, пише pik.bg.