Убиецът на футболния треньор Ферарио Спасов – Начо Пантелеев от ромския клан Манджиите от Лясковец, подготвя бягството си от страната, за да избегне предстоящата осъдителна присъда и последващото плащане на кръвнина. За това алармират близки до загиналия между ламарините футболен специалист.

 

Мълвата, достигнала до приятели на Спасов носи, че Начо Пантелеев е пробвал да се снабди с фалшив международен паспорт и лична карта, търсейки услугите на мъж с прякор Тошо Руския, живеещ във Велико Търново, специализирал се във фалшификацията на български документи за самоличност.

 

Ще позволят ли институциите убиецът на Ферарио Спасов да избяга от страната?

„Получих информация, че представители на рода Манджиите, са предложили 5000 лв. на Тошо Руския, за да изработи документи на Начо, с които той да избяга от страната. Убиецът на Спасов се нуждае от международен паспорт, тъй като щял да избяга нелегално в Турция, изведен от наши трафиканти на бежанци, откъдето да си купи самолетен билет за страна извън ЕС. Кольо Руския обаче отказал офертата, тъй като не искал да си има излишни проблеми с полицейските служби занапред. Това означава, че Начо и родата му ще търсят други фалшификатори на документи, с които джигитът да напусне страната“, твърди опечален приятел от Горна Оряховица на Ферарио Спасов.

 

Припомняме, че още преди 2 седмици се понесе мълвата, че Начо Пантелеев, който бе поставен под домашен арест в Лясковец, е избягал от страната. Това се случи след мистериозното изчезване на 24-годишния джигит. Оказа се обаче, че той е бил скрит от родата си при друг цигански клан в провинцията. Неофициално се твърди, че е приютен от рода на покойния цигански барон Кирил Рашков – Цар Киро в пловдивското село Ягодово.

 

Освен делото за убийство на Ферарио Спасов срещу Начо Пантелеев се води и друго. Той е подсъдим за държане на наркотици, открити в дома му в Лясковец на 7 декември, когато ченгетата намерили няколко грама марихуана у тях. Делото срещу Начо за притежание на дрога обаче не тръгна в Районния съд в Горна Оряховица в началото на седмицата, защото адвокатът му Венцислав Фоти депозирал молба, че по същото време има дело в Окръжния съд във Велико Търново и не може да се яви.

 

След като Пантелеев бе пуснат на свобода само няколко часа след убийството на Ферарио Спасов, срещу него се надигна бурно обществено недоволство. С цялата си наглост той дори написа в профила си във Фейсбук, че скоро ще оправи потрошения си от сблъсъка Мерцедес и отново ще фучи с бясна скорост.

 

Както вече споменахме в началото на материала, Начо Пантелеев принадлежи към ромския клан Манджиите от Лясковец, наброяващ над 200 души. В Лясковец твърдят, че родата му, както и самият той се занимават с трафик на проститутки към Великобритания и с производство на фалшив алкохол, както и че стоят начело на банда изкусни джебчийки, от които в Лондон и други английски градове, са вдигнали ръце.

Източник: Уикенд