Шофьорът имал книжка от едва 5 месеца

Загиналият тийнейджър край Царево е на 17 години от Приморско. Катастрофата е настъпила между Лозенец и Царево, като късно през нощта се удрят челно две коли – Dacia и VW. VW-гът бил шофиран от 18 годишния приятел на Илия, който имал свидетелство за управление на МПС от едва 5 месеца.

Шокиращи подробности за смъртта на 17-годишния край Царево

В колата е имало 4-ма приятели, които пътували към дискотека в петък вечер. Шофьорът на фаталния VW взел колата от баща си, за да отидат с неговите приятели на парти.

Трагедията е станала около 22:30 вечерта, когато 18 годишният шофьор не преценил обстановката и предприел фатално изпреварване на автобус.

Последвал тежък удар в насрещнодвижеща се Дачия, при който 17 годишното момче буквално излетяло от колата и загинало на място.

Дачията е шофирана от 66 годишен от Бургас, който заедно с пътниците е откаран до болница за преглед. Направена е кръвна проба за алкохол от пътна полиция, а пострадалите са оставени в болница за наблюдение и лечение.

Водачът на бусът, който е изпреварван от младата компания също е тестван за алкохол, но пробата му е отрицателна. Той и 5-мата пътници не са пострадали, но са в шок от разигралата се драма пред очите им.

Тежкият случай се разследва от компетентните органи.

Източник: blitz.bg