Зоран Камилов от Македония беше арестуван да шофира камион, пълен с 88 афганистанци

Днес в съда в Бургас заловеният каналджия със сериозния брой от 88 мигранти бе изправен пред магистратите, където се призна за виновен. Той освен вината си, също така изразил и съжаление за стореното. Неговият адвокат определи това като инцидентен случай, също така настоя неговият подзащитен да бъде пуснат под гаранция или домашен арест. Освен това юристът изтъкна, че клиентът му е с влошено здравословно състояние и има прекарани два тежки инсулта.

От прокуратурата настояваха за най-тежката мярка, тъй като са убедени, че ако го пуснат от ареста той ще се укрие и няма да може да понесе наказанието за извършеното престъпление.

Също така от държавното обвинение представиха в съдебната зала справка, която показва, че Зоран Камиловв последните месеци е бил 7 пъти в страната ни и то само за по няколко часа.

Според тях това доказва дейността му, като каналджия и твърденията на адвоката му, че случаят бил инцидентен са неверни. Въпреки признанието са за извършеното и изразяване на съжаление, обвиняемият абсолютно отказвал да съдейства на разследващите органи и да даде повече информация за дейността си. При разпит на мигрантите са разбрали и сумата за услугата – варирала между 2 000 и 3000 евро на човек.

Източник: blitz.bg

Шок: Адвокат определи случая с 88 нелегални мигранти, като инцидентен случай…