Според ексвътрешния министър, спецакцията е била подготвена като шоу

Бившият вътрешен министър и настоящ политик от АБВ Румен Петков изнесе скандални факти за спецоперацията в Лясковец.

Той бе категоричен, че според него операцията срещу психопата Петко Савов, е била подготвена като шоу от МВР и именно поради тази причина Емил Шарков е намерил смъртта си. В ефира на bTV Петков заяви, че за него е неразбираемо защо в Лясковец са били изпратени тежки бронирани автомобили и са използвани специализираните сили за борба с тероризма. Бившият вътрешен министър спомена, че до него е достигнала информацията, че в полицейските среди се говори, че в началото на спецакцията са използвани халосни патрони.

[caption id="attachment_379841" align="alignleft" width="300"]Според Румен Петков, спецакцията в Лясковец е била подготвена като шоу Според Румен Петков, спецакцията в Лясковец е била подготвена като шоу[/caption]

Според него това е една от множеството фатални грешки, тъй като по този начин са раздразнили Петко Савов. Петков недоумява и защо при спецоперацията са били извикани и камерите на „определени медии”. Вероятно има предвид TV7, които предаваха почти директно акцията на спецчастите. Ексминистъра на вътрешните работи е категоричен, че по случая със скандалната акция, в която бе убит Емил Шарков, а трима негови колеги пострадаха тежко, се прикриват доста неща. В заключение той заяви, че МВР удобно скрива важни факти около случая под удобното оправдание, че е следствена тайна, пише pik.bg.

Междувременно красивата съпруга на командос Емил Шарков – Милена, е заявила пред свои близки, че ще се справи сама. Хора от обкръжението й споделят, че за момента Милена успява да се държи и е по-силна от очакваното. Вестник „Телеграф” отбелязва на страниците си, че за разлика от голяма част от дамите с престижни титли (както знаете Милена Шаркова бе „Мисис България 2008”), е била двигателят в семейството и е развивала бизнес. От няколко години семейство Шаркови и дъщеря им, се преместили да живеят в софийския квартал „Люлин”, а наскоро започнали изграждането на къща извън пределите на София.

Близки на семейството разказват, че Шарков се гордеел с красивата си съпруга и не пропускал да го подчертае.