Майката на убиеца Петко разкри подробности от фаталната петъчна сутрин, когато синът й застреля полицай и рани още трима

Както всяка майка и Стефанка защити пред НОВА ТВ сина си Петко, не той е посегнал първи към оръжието и според нея, не е убиец. Възрастната жена за пръв път разкрива подробности за трагичната сутрин на 14-ти март, когато спецотряд атакува нейния дом, в опит да се неутрализира опасния психар, разполагащ с огнестрелно оръжие.

Всичко било мирно и тихо, и двамата със сина си спели спокойно в ранната утрин, докато в един момент не ги разбудили гърмежи, разказва майката на Петко пред НОВА ТВ.

[caption id="attachment_380032" align="alignright" width="300"]Майката на Петко Петков Майката на Петко Петков[/caption]

Когато станали, забелязали през прозорците маскираните мъже наоколо, които се изкачвали на терасата, дори вече влезли в коридора. Синът останал да се разправя с тях, докато майката изплашена се скрила в кухнята и нищо не видяла. Гърмежите не преставали цели четири часа, а когато видяла сина си, той само казал: „Майко, викай линейка, че ми изтече кръвта!“ – разказва майката на Петко и не пропуска да повтори, че синът й не може да е убиец. 53-годишният стрелец все още е в в болница, в тежко състояние, но определено е „прескочил трапа“.

Според майката някой - дали комшиите или от управата на училището, го е набедил. Други са виновните, недоволства тя и разказва, как децата от близкото училище са им изпочупили прозорците и ги обиждали постоянно, а съседи от кооперацията са ги тормозели с искане побърканият Петко да се махне, или да ходи на лекар.

Той е „съвсем нормален“ и няма нужда от доктор, твърди майката на Петко -  убиеца от Лясковец, а оръжие синът има законно и то много отдавна, споделя тя пред НОВА ТВ. Наистина, разрешителните са изтекли, добре знае майката. Петко имал желание да уреди въпроса, но не смеел да излезе, „за да не го приберат“.

53-годишният мъж се затворил в себе си след неуспешна връзка. Той имал приятелка, която искала да се оженят, но Петко казал на майка си, че не се чувства узрял за сериозната стъпка.