Див скандал и то на публично място се е разразил между загиналия в зверската касапница край Панчарево снощи и неговата приятелка. Двамата са се карали на висок глас, докато са вечеряли в ресторант "Лебеда", а жертвата е обърнала няколко водки, видимо бесен. Това са новите следи, съобщени на полицията.

Знаем, че въпросният Александър Илиев, който е на 33 години, се качва в скъпото си БМВ, в което е и приятелката му, а после отпрашва с мръсна газ. Той е шофирал със скорост от над сто километра в час, при позволени 30, в отсечката, където става катастрофата.

След Панчарево, на пътя от Самоков за София, до отбивката за Бистрица, колата на Илиев се блъска челно в друг автомобил след опит за изпреварване. Заради сблъсъка в тях се удря и трета кола като в момента осем души са тежко ранени, някои се борят за живота си.

29-годишната приятелка на Илиев е в крайно тежко състояние и бере душа в болница Пирогов. Там са и още две момчета в тежко състояние - на 16 и на 18 години, но според лекарите няма пряк риск за живота им. Три момичета, под 18 години са тези, чиито живот виси на косъм и лекарите правят чудеса, за да помогнат.

Главният прокурор - Иван Гешев потвърди, че в кръвта на загиналия има открито голямо количество алкохол.