Лиляна Халкалиева нямала финансови трудности, твърдят от селото!

Жестоката трагедия, покрусила не само село Желязно до Пловдив, но и цялата страна, все още тормози съзнанието на хората. 31-годишната Лиляна Халкалиева, която навръх празника на детето закла 8-годишното си момиченце Вилияна, продължава да бере душа в болницата, а лекари не се наемат към момента с прогнози.

Знаем, че докторите направиха всичко в опит да спасят малката, но раните на детето са били несъвместими с живота. Лиляна е наръгала момиченцето няколко пъти, след което е започнала да пронизва себе си. Хората в селото са повече от шокирани, защото нищо не е индикирало подобен развой. Лиляна се грижила прекрасно за детето, била добра, спокойна и много отговорна майка.

Кметицата на селото пък каза, че Халкалиева не е била бедна и макар и сама, е гледала Вилияна добре. Лиляна е висшистка, но към момента е нямала работа, въпреки това не е имала тежки парични проблеми. Живеела в двуетажна къща с майка си, а в къщата, но на друг етаж, живеел и нейният вуйчо.

"На същия ден Лиляна е трябвало да спретне момиченцето си, за да го води в Пловдив на празника. Вилиянка учеше в града и беше много кротко и лъчезарно дете. Не можем да си го поберем в главите това, което стана", разказват съседи.