Години преди Диди да бъде арестуван отново за предполагаем трафик на хора с цел сексуална експлоатация, наред с други обвинения, пак е бил окован.

През 1999 г. Диди е арестуван след инцидент със стрелба в Ню Йорк, станал осем години по-рано. Forbes съобщи как е започнал спорът, довел до изстрели и раняване на трима души.

Двойката избягала от мястото на инцидента, което довело до преследване от страна на полицията. В колата им е намерен откраднат пистолет, в резултат на което Дженифър Лопес и Комбс са арестувани, но скоро след това полицията сваля обвиненията срещу Лопес.

Освен това срещу Пи Диди са повдигнати допълнителни обвинения за това, че се е опитал да подкупи шофьора с 50 хил. долара, за да поеме отговорността за пистолета. В крайна сметка той се отърва без последствия и никой не беше осъден за стрелбата, съобщава американското издание Mirror.

Оттогава изпълнителката на „Jenny From The Block“ почти не е говорила за ареста, макар че го спомена веднъж през 2000 г. в интервю за британския ELLE. Явно поразена от случилото се, тя признава, че всичко това „беше пълен кошмар“.

Източник: msn.com