Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев направи разтърсващи разкрития за жестоко пребитото 2-годишно дете 

Районният прокурор на Пловдив – Чавдар Грошев направи разтърсващи разкрития по случая с 2-годишното дете, което бе прието в болница след като бе подложено на жестоко домашно насилие.

По време на брифинга, даден от Районната прокуратура в Града под тепетата стана ясно, че детето, което е на 1.9 г., е било прието в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белия дроб и редица увреждания и синини от ухапвания по тялото.

Осиновителката на жестоко пребитото момиченце, която е на 41 години, е била задържана за 72 часа и срещу нея са повдигнати обвинения за причиняване на тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие.

Сигналът за изключително тежкото състояние на детето, е подаден от медици. Момиченцето е било закарано в лечебното заведение от осиновителката си, която твърдяла, че травматичните увреждания по телцето й, са от падане от спалнята.

От разкритията, на правени от районния прокурор стана ясно, че детенцето е било в безсъзнание, с множество синини и увреждания по тялото, които са били с различна давност. Именно това усъмнило медиците.
Предстои срещу осиновителката да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Насилницата направила опит да се оправдае с изключително странни твърдения – след като детето паднало от спалнята, тя се опитала да го свести като го хапала.
Заради съвкупността от тези абсурдни твърдения й били назначени съдебно-психиатрична и психологическа комплексна експертизи, за да бъде преценено психическото й състояние.
Зам.-районният прокурор Атанас Илиев уточни, че заключението на експертите ще бъде готово утре. 
Източник: dir.bg

Районен прокурор Чавдар Грошев направи разтърсващи разкрития по случая с 2-годишното дете, пребито от осиновителката си