Инцидентът се е случил днес сутринта

Фатален инцидент се е случил сутринта между 6:00 и 7:00 ч. във ВМЗ. Млад мъж е загинал на работното си място в цех 241.

Работник загина във ВМЗ-Сопот

От управата съобщават, че се касае за човешка грешка в нарушение на инструкциите и правилата за работа. Оттам изказват съболезнования на близките на Костадин Дончев.

Съобщават, че Дончев се е качил на подемно устройство, за да почисти конденз от галванична вана без да спре преди това електрозахранването. Той е работил в завода от тази година, като галванизатор на вани. Според ръководителя му той е добър служител и много бързо е свикнал със спецификата на работата, колегите му го определят, като съвестен и работлив.

Преминал е първоначалният инструктаж за безопасен труд, както и ежедневния такъв, включително и във фаталния ден. От ръководството на завода са потърсили контакт с родителите му, които са в чужбина. Също така са готови да покрият всички разноски за погребението.

Днес се съобщава и за друг фатален инцидент в цех за пластмасови гранули в Гоце Делчев. Машина е причинила смърт на работник снощи около 19:00 часа. Мъжът е на 43 години и е имал валиден трудов договор.

И по двата случая се води разследване от полицията и прокуратурата. Също така се извършват проверки и от Инспекцията по труда за установяване на нередности.

Източник: blitz.bg