Само ден след тежкия инцидент, при който загинаха 2-ма полицаи експерт коментира тежкият случай

Преследван от полицията шофьор стана причина за нов тежък инцидент – ранен полицай от куршум. Гонката се е случила около КПП Пода, като гранични полицаи в опит да спрат кола беглец използват огнестрелно оръжие. За съжаление при стрелбата един от куршумите попада в служител на рада, който по спешност е закаран в болницата.

Експерт по сигурността е на мнение, че гонките от полицията трябва да се преустановяват освен в случаите, в които се касае за тежки престъпления, убийства, тероризъм и грабежи. Според него, ако не се прекрати практиката полицаите да гонят нарушителите е възможно да се стигне до нови фатални случаи, като вчерашния в Бургас, при който загинаха 2-ма служители на реда.

Нарушения, които се наказват, като административни такива е необходимо да се вземат данните на автомобила и после да се действа по закон – сваляне на номера и глоба, смята експертът.

Той отбеляза и случая, когато грузински трафикант е шофирал с висока скорост в насрещното и то над 10 километра, като е застрашил много невинни животи. Тогава Ауди-то на каналджията се удря в 4-ри коли.

Експертът е на мнение, че Гранична полиция по-скоро трябва да приложат оперативни умения, като съберат информация за каналджиите и разплетат веригата до шефовете, а не да действат силово.

Източник: lupa.bg

Прострелян полицай при предишната гонка с МВР в Бургас, вижте мнението на експерт