Панагюрският циганин с мутренски профил Иван Балабанов – Вазелина, чиито изцепки накараха биг боса Златомир Иванов – Баретата да го ошамари и прокуди от своята групировка, започнал онлайн измами с друг обитател на ъндърграунд фауната – Георги Тодоров – Жоро Шилето, разкриват хора от престъпния свят.

 

Вазелина, който се радва и на друг прякор – Кривогледия, вдигна кръвното на Златко Баретата с поредица от простотии, заради които спецслужбите отново се вторачиха в бандата на тартора от Гурково. Затова ексслужителят на ЦСБОП и колега на Братя Галеви го привикал в палата си в „Драгалевци“, където го пребил и изгонил със заповед никога повече да не му се мярка пред очите.

 

Отлъчването оставило повярвалия си ром без пукнат грош. Бабаитът, доскоро парадиращ с луксозни мерцедеси за няколкостотин хиляди лева, изпаднал дотам, че едва събрал 20 000 лева, за да възстанови парите на излъгана от него онкоболна жена, за което сключил споразумение в Софийския районен съд по дело за измама. През май 2019 г. Иван Кривогледия заблудил тежко болната дама и съпруга ѝ, че ще им намери работа в затворен комплекс в щата Флорида в САЩ. Обещавал да осигури и работни визи. Прибрал 10 хил. евро от тях, но не свършил услугата.

 

За да опита да припечели някой лев в борбата за оцеляване панагюрецът завъртял нова схема с онлайн измами в комбина с Жоро Шилето – бившият пловдивски полицай Георги Тодоров. Преди години тежкарят с овчи прякор беше пребит от охранител на мутренската „Клуб 777“ в Пловдив.

 

В средата на май 1998-а Жоро Шилето изстреля няколко куршума по прочутия състезател по

борба Стоян Ненчев – Цеко в локала „Домби“ в Гребната база под тепетата. При екшъна бившият световен шампион от Световното за младежи през 1985-а, бронзов медалист от Европейското първенство през 1988-а и носител на сребро от Световното през 1990-а оцеля по чудо, въпреки че бил сериозно ранен.

 

Прокуденият от Златко Баретата – Иван Вазелина, завъртя нови схеми

Загина обаче бодигардът на свързания със „седмиците“ борец Николай Марински – Кальо. Заради опита за убийство Жоро Шилето се укривал близо 3 години. Накрая се предал сам, като на делото бил оправдан, тъй като адвокатите му „доказали“, че е стрелял при самозащита. За назидание бившето ченге отнесе условна присъда за незаконно притежание на... 8 патрона. Стоян Ненчев – Цеко умира в началото на септември 2020-а.

 

Сега Иван Вазелина и Жоро Шилето са в играта – Георги Тодоров намира балъци с добър финансов статус, на които представя Иван Кривогледия като спец по онлайн залози. След като Вазелина безскрупулно им вземе пари, отчита процент от сумите на Златко и Шилето като такса „спокойствие“,  обяснява схемата запознат.

 

Любопитен момент е, че след побоя и изгонването от кръга около Златко Баретата, Иван Кривогледия, с помощ от посредници, напирал да изчисти медийния си имидж, като опитал да притиска редактори на новинарски сайтове и разследващи журналисти да премахнат срамните новини, в които е главен герой.

 

Вместо да се вразуми след поредната присъда, панагюрецът поръчал побой над втори основен свидетел по делата срещу него – 55-годишния футболен мениджър от Пазарджик Кирил Маринков – Лозенеца. В началото на ноември 2022-ра импресариото бил издебнат пред дома си от група маскирани уроди, въоръжени с тръби, които го пребили почти до смърт. Лозенеца оцелял по чудо и дал подробно описание на нападателите. След бруталната наказателна акция, за която има неоспорими данни, че е поръчана от безскрупулния ром, последвала смяна на ръководството на пазарджишката полиция.

 

Верните на Балабанов ченгета от региона вече отказали да покриват изцепките му, още повече че измамникът свършил парите и спрял да плаща, го карал единствено на голи обещания за „златен дъжд“, ама някъде в бъдещето. Според запознати  Вазелина все по-често се застоявал в родната си къща в село Оборище до Панагюрище, където живеел със своите майка и баба, както и със семейството на своя брат, също подсъдим за измами – Велко Балабанов - Халката

 

От скъпите коли с еднакви номера и многобройните охранители нямало и помен. Възлюбената кака Нора също се ориентирала към друг спонсор, като често била забелязвана в компанията на мускулест мачо – тотална противоположност на хърбавия измамник.

 

Неграмотният ром бил уволнен и от петролната компания на Златомир Иванов „Елит Петрол”, където се водеше на ръководна длъжност.

Близки до Баретата разчитат това като сигурен знак, че Балабанов няма шанс да се върне в отбора на любимците на Златомир Иванов. А без протекцията на Баретата облаците над главата на бившия хигиенист в бензиностанция със сигурност ще се сгъстят...

Източник: Уикенд, crimesbg.com