Прокопи Прокопиев – Културиста, който е шеф на бандата за отвличания „Наглите“ има основен принос за задържането на съпроцесника си Данчо Релето с крадена кола.

 

Прокопи Културиста подля вода на Данчо Релето от затвора

Припомняме, че преди няколко дни Даниел Димитров от „Наглите“ бе арестуван, заедно с автоджамбазина Петър Берберов за кражба на джип „Тойота“, похитен от паркинг в столичния квартал „Младост 4“ в малките часове на нощта

Само половин час двамата бяха закопчани от полицейските власти в гараж, намиращ се на другия край на столицата.

 

Залавянето на Релето се случва само 15 месеца след като бе пуснат на свобода предсрочно заради добро поведение. Заради участието му във всички 13 отвличания на „Наглите“, той трябваше да изкара в зандана 18 години, но изненадващо през януари 2022 г. бе изненадващо амнистиран от съда и то цели шест години по-рано. Тъй като е работил зад решетките, е намалил наказанието си с 4 години, което означава, че му оставали за доизлежаване още 2.

 

Прокопи Културиста подля вода на Данчо Релето от затвора - Снимка 2

Само денонощие, след като бе спипан по време на извършването на поредното престъпление, той бе освободен от ареста срещу сумата от 3 бона. Той обаче трудно ще избегне нова осъдителна присъда за автокражба, тъй като има солидни улики срещу него.

На практика съгласно закона към новото му наказание ще бъдат добавени и оставащите две от старото му, тъй като той е бил освободен предсрочно при условие, че няма да извършва нови престъпления.

 

Именно боса на „Наглите“ Прокопи Прокопиев изпял Данчо Релето на властите.

Любопитен факт е, че седмица преди ареста на Релето, Културиста е излязъл тайно от зандана за два дни. Той е бил пуснат в отпуск от администрацията на пандиза заради добро поведение. Именно във времето, в което е бил навън, Културиста е информирал ченгетата за местонахождението на депото за крадени автомобили и така криминалистите успели да устроят клопка на Релето.

 

Запознати издават, че в бандата на „Наглите“ е избухнал грандиозен скандал – членовете на престъпната групировка не спират да воюват помежду си, като взаимно се подозират в предателство. Тъй като Прокопи Културиста остана единствен от бандата зад решетките, се чувства прецакан. Той ще бъде освободен едва през януари 2024 г.

 

Публична тайна е, че не той, а Ивайло Евтимов – Йожи бе тарторът на „Наглите“ и най-жестокият мъчител на похитените за пари богаташи, но той първи излезе от зандана.

Релето обаче е недолюбван от всички останали, тъй като е бил съучастник на Любомир Димитров – Любо Гребеца в убийството на Иван Пайнавелов – Салата, а накрая предаде Гребеца, за да се измъкне предсрочно от зандана.

Източник: Уикенд