Прокурорите смятат, че са отстранени пропуските, скоро ще повдигнат обвиненията срещу Пламен Дишков – Кела

Предишното дело срещу боса на СИК Пламен Дишков -Кела тотално се провали,  поради гаф на държавното обвинение. За адвокатите бе лесно отърват своя клиент, тъй като в бързане да отчетат актив, разследващите са нарушили процедурата и са разпитвали подземния бос в отсъствие на негов защитник, разкрива БЛИЦ.

[caption id="attachment_262509" align="alignleft" width="300"]plamen-diskov-kela Пламен Дишков - Кела[/caption]

Както е известно, бургаският бандит, смятан за поръчител на убийство, изкара в ареста много повече от допустимия по закон срок. Миналата година магистратите бяха  принудени да му подарят свободата и да върнат делото в начална фаза, поради редица пропуски.

Странно защо, всички известни фигури от ъндърграунда у нас, щом се намерят зад решетките, се разболяват тежко . Така и Кела се оказа с доста крехко здраве. Под претекст  -  да се лекува от коксартоза, адвокатите му успяха да отложат старта на новото дело с близо месец.

Както и преди, той е сочен за поръчител и съучастник в убийството на бургаския колбасарски бос Димитър Стаматов - Мастара, който преди 11 години бе разстрелян показно. Пред медиите, близки на жертвата изразиха опасения, че висаджията може да духне в чужбина, при това съвсем легално, тъй като отпада забраната да напуска границите на страната.

Днес вече грешките са отстранени и прокурорите имат намерение да се явят на "поправителен" с новото обвинение срещу Кела, като не допуснат, да се повтори сагата с Братя Галеви, научи БЛИЦ.