Петко Сертов продължава да дава изключително мъгляви обяснения за изчезването сиПетко Сертов лъже за инцидента, който е претърпял в Гърция

Петко Сертов е забранил да се прави експертиза на колата, с която изчезна от България. Бившият шеф на ДАНС пази изключително ревностно Опел-а, с който беше заснет, че напуска страната в посока Гърция и не позволява на органите на реда да направят нужните анализи, за да установят какво всъщност се е случило в този над месец, в който разузнавачът беше обявен за издирване. Операция, в която глътна куп държавни пари, нерви и усилия.

[caption id="attachment_434063" align="alignright" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

А в крайна сметка Петко Сертов си се прибра самичък вчера, придружен от брат си и съпругата си. Която първа подаде сигнал, че мъжът й е изчезнал без следа и никой не знае къде е. Очевидна лъжа, предвид факта, че Емилия Сертова все пак се е събрала с мъжа си в определен момент. Съмнение буди и неадекватното поведение на Петко Сертов.

След като се завърна в България, бившият шеф на ДАНС се е покрил и отговаря уклончиво на въпросите къде е бил в тези близо 40 дена. И защо не е реагирал на многобройните призиви на МВР да се обади, ако има тази възможност, за да се знае, че не става въпрос за безследно изчезнал човек. Разузнавачът твърди единствено, че не го е направил, понеже е претърпял катастрофа в Гърция и се е наложило да влезе в болница.

Затова изчакал да бъде изписан и тогава да се прибере. От гръцка страна обаче оповестиха, че нямат абсолютно никакви данни за какъвто и да е инцидент с него, научиха от Агенция ПИК. Родните криминалисти са убедени, че Петко Сертов е изчезнал от страната заради лични мотиви. И сега се е снишил и очаква цялата буря около потрошените пари за мнимото му изчезване да отмине.