Петко Савов не спира да пита за майка си, не бил осъзнал какво е направил

Петко Савов може да лежи до живот за убийството на командоса Емил Шарков. За деянието си Петко Савов може да получи от 20 години в затвора до доживотна присъда. Това стана ясно след заседание на Апелативния съд във Велико Търново, от където малко по-рано днес официално потвърдиха мярката на стрелеца от Лясковец - "задържане под стража".

[caption id="attachment_383283" align="alignleft" width="300"]Петко Савов може да лежи до живот Петко Савов може да лежи до живот[/caption]

Според обвинението има сериозна опасност Петко Савов да се укрие, ако бъде пуснат под гаранция или домашен арест. Самият обвиняем не се яви на съдебното заседание, тъй като все още е в болницата в старата столица, където се възстановява от раните, получени при акцията. Петко Савов беше прострелян три пъти в корема след като уби Емил Шарков и рани тежко трима от колегите му.

Обвиненията на прокуратурата са за умишлено убийство, причиняване на тежка телесна повреда на служители на закона, а също и за притежанието на огнестрелно оръжие без да има разрешително за това.

Прокурор Свилен Цветков окачестви Петко Савов като опасен мъж, който може да извърши и друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода. От защитата обаче заявиха, че стрелецът от Лясковец не е има никаква представа какво върши. Откакто е в съзнание, Петко Савов не спира да пита за майка си, предават от БЛИЦ.