В практиката на прочутия юрист Петър Корнажев, който се спомина преди 20 години има едно доста интересно съдебно приключение. 

Преди повече от три десетилетия бива нает от родителите на говорителката Татяна Титянова – тв водещата, застигната от мистериозна смърт, за да докаже, че смъртта й не е самоубийство.

По онова време според преобладаващата част от обществото замесен в кончината на тв звездата е синът на Тодор Живков – Владимир Живков. Почерненото семейство също има доста различна версия за трагедията.

Трупът на 28-годишната звезда на БНТ бил открит пред кооперация в столичния квартал „Дианабад“. На 24 септември 1988 г., сутринта. След инцидента МВР образува следствено дело срещу неизвестен извършител. Няколко месеца по-късно обаче то бива прекратено със заключението, че става въпрос за самоубийство. 

Любопитна подробност е, че следовател по това дело е Бойко Рашков (ексминистърът на вътрешните работи). Роднините на Титянова посочват, че по онова време той неглижирал случая, пренебрегвайки редица веществени доказателства. Освен това отказал направата на няколко изключително важни експертизи, за които настоявала майката на говорителката.

След това по нареждане на Главна прокуратура започва ново разследване, което обаче завършва по същия начин. И до днес родителите на младата жена са категорични, че тя е била убита, след което тялото й е изхвърлено от висок етаж. Според официалната версия красавицата се е хвърлила от блока, в който живеела с двете си дъщери. 

По делото се сменят 9 следователи. И до днес няма отговор на въпроса защо по тялото на Титянова нямало никаква кръв, как са се получили травмите по лицето й и по какъв начин се е стигнало до избития й зъб.
Най-странният факт бил, че тялото й било на 7-8 метра от блока – на практика това е възможно само, ако сградата е с наклон поне колкото този на кулата в Пиза. Дори и да е паднала от последния етаж, няма начин да се е озовала на толкова далечно разстояние от сградата, категорични са специалисти.
Освен това прозорците на стълбищната площадка на последния 15-и етаж били здраво заковани дори и след трагедията. Странно как в такъв случай тв водещата е полетяла точно от там. 

Слухът, че в смъртта на Титянова е замесен Владимир Живков, тръгва от британската преса. Още преди трупът й да е изстинал, авторитетното издание „Файненшъл Таймс“ излиза с публикация, пораждаща подозрения за ролята на Вовата в кончината на Титянова. В дописка е отбелязано, че близка приятелка на сина на генсека на БКП загива при неясни обстоятелства.
При все, че на пръв поглед версията за Владко е нелепа, зли езици намират логика в нея дори и днес, когато самият Владимир Живков вече не е сред живите.
Всеизвестен е фактът, че Вовата бил неуравновесен плейбой, който като пийне, прави бели. 

Дори и Крася Титянова (майката на Татяна Титянова) е категорична, че Владимир Живков няма нищо общо със смъртта на дъщеря й и настоява истината да се търси в друга посока – при съпруга и зълвата на дъщеря й.
След като биват наети от семейството, адвокатите Иван Китанов и Петър Корнажев провеждат частно проучване по случая. Двамата дори наемат руснаци да направят обстойна експертиза. Те стигат до извода, че тв звездата не е издъхнала по закона за гравитацията, което означава само едно – тя е убита на друго място и някой е направил постановка.

Повечето от колежките на Титянова в БНТ били наясно и за счупения й нос от съпруга й Георги, който бил двуметров исполин, както и за синините, с които често се явявала на работното си място. Семейството на Георги имало здрава връзка в ДС, където работил баща му.
Източник: Уикенд 

Петър Корнажев доказа, че смъртта на Татяна Титянова не е самоубийство