Хип-хоп магнатът Шон „Диди“ Комбс е арестуван в Ню Йорк - след като 10 месеца е бил изправен пред граждански обвинения, включително за изнасилване, сексуално посегателство и насилствено дрогиране.

54-годишният рапър, известен преди като Puff Daddy и P Diddy, е бил задържан от полицаи в хотел Park Hyatt в Манхатън в понеделник, въпреки че не е ясно по какви обвинения.

Комбс, един от най-влиятелните продуценти и ръководители в историята на хип-хопа, е изправен пред вълна от граждански искове от ноември миналата година насам, в които е обвинен в престъпления, включително трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнасилване на 17-годишно момиче.

Според документите, получени от XXL, насилието е било широко разпространено. Съобщава се, че Диди, чието истинско име е Шон Комс, е манипулирал жени да правят секс с мъже проститутки, докато той е наблюдавал и понякога е записвал по време на своите „превъртания“ или „избухвания“ – събирания с алкохол и наркотици, на които е използвал влиянието си, за да примамва жертви сексуални действия. Тези партита понякога продължавали с дни.

Твърди се, че рап магнатът също така е организирал транспортирането на проституиращите и неговите жертви през държавните граници. Дългият обвинителен акт включва десетки скандални и смущаващи твърдения.

 

Източник: news.sky.com