Отвличане с цел кредит е последен хит сред дребните престъпници

Отвличане с цел теглене на кредит. Това е последния хит сред дребните измамници у нас. Схемата е проста - отвличат с хора, които биват заставяни да изтеглят неголям кредит от небанкова институция. Размерът на теглените кредити обикновено е до 1000 лева, колкото се отпуска при теглене на заем само с лична карта. Именно по тази схема възрастна жена в София е била отвлечена и заставена да дръпне 600 лева кредит.

[caption id="attachment_313273" align="alignright" width="240"]Измамниците имат нова схема на отвличане Измамниците имат нова схема на отвличане[/caption]

Наглото нападение се е разиграло малко преди обед в столицата на 25 февруари. Жената отивала към Женския пазар когато трима души - двама мъже и една жена, се приближили към нея и я заплашили, че ако не се качи с тях в паркирания им наблизо автомобил ще убият внука й. Уплашената старица се подчинила и била откарана до офис на небанкова институция, намиращ се в квартал "Овча купел". Там жената подписала документи за кредит на стойност 600 лева.

Хората, стоящи зад наглото отвличане, прибрали парите, върнали й отнетите чанти и я пуснали да си ходи. След като била освободена жертвата незабавно подала сигнал в полицията. Органите на реда все още издирват авторите на грозното отвличане, предават от БЛИЦ.