Безследно изчезаният IT експерт Александър Алтънбашев вероятно е ликвидиран заради срива на криптовалута

Няколко часа след като е бил отвлечен на 23 май, криптотърговецът Александър Алтънбашев вероятно е убит и заровен някъде на Витоша. Това разкриват криминалисти, които работят по случая с отлечения 33-годишен мъж. 10 дни след изчезването на младия предприемач от него няма ни вест, ни кост. За версията, че похитеният вероятно е ликвидиран говори фактът, че никой не се е свързал с близките му, за да иска откуп.

Отвлеченият Алтънбашев ликвидиран и заровен на Витоша?
Няма ни вест, ни кост от Алтънбашев

Телефонът на Алтънбашев бил изключен някъде в района на Околовръстното на Бистрица. Това кара криминалистите да предполагат, че той е убит и заровен някъде в този район. Освен ако сам не е инсценирал похищението и последвалото си изчезване.

Ако Алтънбашев е ликвидиран, то вероятно това се е случило заради колосалните инвестиции в криптовалутата Terra UST (LUNA), която се срина тотално. Говори се, че освен свои средства търговецът е инвестирал и милиони на сенчести бизнесмени в тази криптовалута. След срива й Алтънбашев е отвлечен и вероятно принуден да каже паролата на криптопортфейла си. След това е ликвидиран.

Мъжът е демонстрирал висок стандарт на живот през последните години. Алтънбашев придобил къща в Дубай за 2 млн. евро и е собственик на имение в Халкидики, Гърция.

Източник:“Уикенд“