Тежка катастрофа и огромно задръстване белязаха деня

Днес в района на Пловдив около 120-ти км в посока към морето се е случило тежко ПТП, при което е загинала на място 74-годишна жена. В болница за преглед са откарани водачът и пътничка на 47 години от първата кола. От другата нямат сериозни наранявания, като според информацията в него са пътували 4 човека. Сблъсканите коли са с пловдивска регистрация и с чужда такава.

Отново ужас със загинал на АМ "Тракия"

МВР правят огледи за установяване на фактите около тежкия инцидент и изясняване не причините. В и без това интензивния трафик се е образувало огромно задръстване от няколко километра.

Освен това друга катастрофа на разстояние около 40 км е затапило допълнително магистралата в обратна посока – към столицата. В района на втория инцидент движението се извършва единствено в аварийната лента.

Трафикът в двете посоки се регулира от КАТ, като оттам призоват да се шофира  внимателно и със съобразена скорост, като също така се използват и обходни маршрути по Подбалканския път и отклонения от магистралата в района на Пазарджик.

Това са поредните тежки инциденти по пътищата, които отнемат се случват в България през летния период до момента. От Пътна полиция алармират, че залавят пияни и дрогирани шофьори почти всекидневно, а някои от случаите са фрапантни.

Източник: plovdiv24.bg