Британското кралско семейство са институция не само на Острова, но нито един член, включително принц Джордж, не е застрахован от ненавистта

Всички се интересуват от британското кралско семейство! Интересуват се, но не всички ги обичат! От добрата стара несломима Кралица до този, който ще я наследи на трона, примерно, след половин век–всички трябва да се пазят добре, защото познават добре чувството да са жертва на заговор и нападение!

Кралицата–рекордьорка в управление и брак, рекордьорка по оцеляване!

Елизабет Втора държи всички рекорди като монарх–дълго управление, власт над 15 държави, огромно богатство и дълъг брак с деца, внуци и правнуци. Всеки би се възхитил и дори завидял на подобен „бекграунд”. Само най-лабилните обаче биха искали да я накажат! Най-впечатляващият опит за това е през 1981 година. 17-годишният Джон Луис стреля по нея, докато „наглежда собствеността си”–по време на дипломатическото ѝ посещение в Нова Зеландия. Бедната богата кралица едва слязла от ролс-ройса си и той насочва оръжие към нея. Така става обаче, че между скандиранията и аплаузите никой не забелязва станалото. Едва по-късно, младежът разказва какво е направил. Искал е да обърне внимание върху проблемите на измъчените хора в далечната държава.

Престолонаследникът и сестра му

Синът на Кралицата все още чака реда си за трона, но пак става прицел на нападение. По време на визитата си в Австралия–на 16 януари 1994 година, по него с халосни патрони стреля Дейвид Канг. Той няма за цел да нанесе удар в сърцето на монархията. Целта му е да обърне общественото внимание към хората от Камбоджа, които търсят убежище, а са затворени в австралийски лагери. Двадесет години по-рано за малко не пострада своенравната принцеса Ана. На връщане към Бъкингамския дворец, принцеса Ана и тогавашният ѝ съпруг–Марк Филипс, били пресрещнати от въоръжения Йън Бал. Нападателят планирал да я отвлече и да поиска 2 милиона лири в замяна на живота й. Принцесата обаче храбро заявила, че неговата няма да я бъде. Докато се разправя с него, бодигардът ѝ, се опитва да му отнеме оръжието. То прогърмява, забива се в стъклото на автомобила на принцесата, Ана обаче е невредима. Докато се опитват да се справят с него, са ранени и охранителя, и шофьора на колата, и случаен минувач. В крайна сметка всичко завършва щастливо и спасителите са наградени от Кралицата. [caption id="attachment_645402" align="aligncenter" width="300"]Дори принц Джордж е бил жертва на атака сн. Уикипедия Дори принц Джордж е бил жертва на атака сн. Уикипедия[/caption]

Малкият принц

За съжаление, заплашен от нападение е и невръстният принц Джордж. Бъдещият крал в момента е в началното училище, на офицерите от Кралската гвардия. Първо 40-годишна, психично болна жена, направи опит да го отвлече. След това фанатиците от "Ислямска държава" искаха да убият детето. Намери се дори такъв, който искаше да се отрови сладоледът, който сервират в училището на принц Джордж.