Няма да е изненада, ако потърпевшите „забравят“ за случките

След като Перник се вдигна на бунт срещу серията побои сътворени от прокурорския син Васил Михайлов, той все пак бе задържан.

Оказва се обаче, че както винаги става в страната ни, всяко чудо е за три дни и този случай не прави изключение.

Васил Михайлов е бил пуснат тихомълком на свобода въпреки, че главният прокурор Иван Гешев обеща, че разследването срещу Васил Михайлов ще се води публично и върху му ще бъде стоварена цялата тежест на закона. Е, на практика реалността се оказва много по-различна от сладките обещания, които широката общественост иска да чуе.

Освободиха тайно Васил Михайлов

Само преди няколко дни съдът е разгледал подадената от Васил Михайлов молба за изменение на мярката му за неотклонение. Очевидно все пак съдебният състав се е умилил от оправданията му, че при всеки екшън е бил предизвикван и той само се е защитавал. В крайна сметка това говорят действията им. Магистратите склоняват да го пуснат у дома, без грам колебание.

Последната информация за широката общественост, свързана с прокурорския син Васил Михайлов е от края на юни, когато той бе оставен в ареста от състав на СГС.

Тогава магистратите посочват, че има достатъчно данни, че той е извършител на престъпленията, за които е обвинен.

Да не пропускаме и фактът, че хлапакът не пропуска да заснеме зверствата си със своя мобилен телефон като след това се хвали със записите пред приятелите си. Той винаги се хвалел пред тях, че Перник е в краката му и никой нищо не може да му направи.

Според съда е нужно спрямо Васил Михайлов да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, за да не може да нарани друг човек или пък да въздейства на свидетели. Очевидно обаче преди няколко дни съдът е сметнал, че не е нужно прокурорският син да бъде държан зад решетките заради едното спокойствие на свидетелите.

Припомняме, че сред множеството пострадали от прокурорския син е и полицейски служител, който дълго време мълчал по случая от страх да не изгуби работата си.

Още щом множеството зверства на Васил Михайлов станаха публично достояние, баща му Бисер Михайлов предприе хитър ход. Той си подаде оставката като зам.-окръжен прокурор на Перник и с решение на ВСС бе преназначен за редови обвинител.

Едва ли някой би се изненадал, ако след освобождаването на Васил Михайлов, пострадалите изведнъж „забравят“ за случилото им се. Така заради липсата на доказателства дори няма да се стигне до дело.

Източник: Уикенд