Очевидно в Перник държавата тотално отсъства

След серия от брутални побои над перничани прокурорският син Васил Михайлов остава основният заподозрян като извършител на умишления палеж на Закрития пазар в Перник, извършен през миналото лято.

Тогавашният полицейски шеф Иван Зеленков обаче стопирал разследването срещу него още в зародиш. Това разкриват жители на миньорския град, докато високопоставен представител на МВР категорично отрича тези упреци.

Още скандални разкрития за сина на прокурорския шеф Бисер Михайлов

Наследникът на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов се сдоби с три обвинения за причиняване на средни телесни повреди при побои. Това се случи едва след като градът се вдигна на протест срещу местната полиция и прокуратура.

Само през последните три години, Васил Михайлов е пребил жестоко и то на публични места повече от 20 души. Както сами се досещате обаче от пернишката полиция потулвали жалбите на пострадалите.

Сигурен в безнаказаността си, Васил Михайлов дори лично заснемал инквизициите над жертвите си със своя мобилен телефон.

Истината обаче е, че не е пребивал хората за удоволствие, както се опитаха да го обвинят, а преобладаваща част от нападенията му са поръчкови от местни гангстери или пък били за разчистване на сметки на конкуренцията в наркопазара.

Въпреки крехката му възраст, Васил Михайлов отдавна е част от организираната престъпност в миньорския град. Той гравитирал около силоваци, които някога били част от структурата на застреляния наркомафиот Райко Кръвта.

Поне двама свидетели са го разпознали като извършител на умишления палеж на закрития пазар в града, извършен на 29 юни, м.г.

Официално обаче извършителят/ите все още не са разкрити.

Малко преди едновременното лумване на огъня от две страни, Васил бил забелязан с още един младеж от местния ъндърграунд да се навъртат около пазара.

При все, че лично кметът на Перник Станислав Владимиров информирал полицията, че Васил е бил забелязан там и следва да бъде разпитан, това така и не се случва. В същото време през следващите две седмици той пребива жестоко двама от разпозналите го свидетели.

Предполага се, че общинското тържище в центъра на града е подпалено от прокурорския син по поръчка на местен бандит. Той бил гневен заради това, че не може да осъществи контрол над павилионите там.

При все, че градоначалникът е наясно кой е поръчителят и кои са извършителите на злодеянието, ръцете му са вързани, тъй като местната полицейска структура бездейства.

Преди броени дни зам.-окръжният прокурор Бисер Михайлов избегна умело уволнението си като сам пожела да се оттегли от шефското място и да бъде понижен до редови прокурор. Прокурорската колегия от ВСС одобри единодушно желанието му. По този начин обаче изпреварил образуването на досъдебно производство и евентуалното му обвинение като магистрат.

Запознати обаче посочват, че ще се сниши само докато бурята премине, след което отново ще се върне начело на Окръжна прокуратура.

Сред най-фрапантните престъпления, дело на прокурорския син са палеж на автомобил и побой над полицая Калоян Евтов, разследвал го за търговия с наркотици.

Източник: Уикенд