Хвърлиха бомба в дома на Демби

По-рано днес бе извършен опит за покушение срещу Димитър Вучев, по-известен с прякора си Демби.

В 9 ч. е било хвърлено взривно устройство в дома на Демби, намиращ се в квартал „Симеоново” в София. Информацията бе съобщена от Нова тв. За момента не е установена личността на човека, хвърлил взривното устройство в дома на Демби, посочват от медията.

[caption id="attachment_413423" align="alignright" width="300"]Хвърлиха бомба в дома на Демби Хвърлиха бомба в дома на Демби[/caption]

За щастие няма пострадали хора при експлозията от бомбата. Нанесени са само материални щети на жилището. Полицейските власти са извършили оглед на местопрестъплението. Запознати припомнят, че Димитър Вучев-Демби е свидетел по делото срещу Красимир Иванов-Баретата. Източници от Министерството на вътрешните работи посочват, че е бил близък с покойните Константин Димитров-Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна. В края на 90-те години, Димитър Вучев-Демби бе сочен и за уличен наместник на покойния Поли Пантев. Припомняме, че в едно от интервютата дадени по-рано тази година, Демби посочи в прав текст, че разполага с информация, че срещу него се готви атентат.

Полицейските власти уточняват, че това не е първият опит за покушение срещу него. На 6 декември 2006 година в близост до дома му, непознати откриха огън по автомобила му („Ауди”), в който бе и съпругата му, но Демби оцеля. Инцидентът се разигра пред заведението „Скай лайн”, което се намира в квартал „Симеоново” в София. Една година по-рано (12.07.2005 г.) охраната на Демби бе взривена в автомобил. Инцидентът се случи в близост до Долна баня. Една от версиите по случая бе, че взривното устройство е било предназначено за Демби, но той е пътувал в автомобила зад охранителите си и отново оцелява.

Димитър Вучев е арестуван неколкократно от органите на реда по редица обвинения за покушения, атентати, побоища и трафик на забранени вещества, пише pik.bg. През март тази година, Димитър Вучев-Демби заяви пред информационна агенция „ПИК”, че е убеден не на 100, а на 110%, че Бойко Борисов е поръчал смъртта на Косьо Самоковеца.