Измамата е нова и много хитро измислена, затова внимавайте!

Поредната измама изфабрикуваха мошеници с цел бързо забогатяване. Най-новата „мода” е да получите съобщение по мобилния си телефон, с което ви призовават да се обадите възможно най-бързо. Причината да го сторите е това, че човекът, който изпраща смс-а има нещо важно и спешно да ви съобщи. След което следва един безкраен номер, който започва с две нули и следват няколко цифри след това. От Нова телевизия обаче предупреждават, че това е поредната измама, на която не трябва да отговаряте. Ако го сторите, таксата започва да тече веднага щом стартирате с набирането на цифрите, дори преди още някой отсреща да е вдигнал слушалката.

[caption id="attachment_406105" align="alignright" width="300"]Измамата е много хитра и може да ви завлече с много пари. Внимавайте! Измамата е много хитра и може да ви завлече с много пари. Внимавайте![/caption]

Номерът, който ви изпращат мошениците с измамата, е импулсен и след това сметката ви ще е безбожна.

Непосилно висока, предупреждават от телевизията. Затова тези, които са разкрили поредната измама съветват хората да не се предоверяват. Те не бива да звънят на подобни номера и да отговарят на изпратените съобщения, а просто да изчакат човека, който има нужда от тях сам да им позвъни- В противен случай рискуват джобовете им да изтънеят до неузнаваемост.

[caption id="attachment_406107" align="aligncenter" width="300"]Получите ли подобно съобщение, не си и помисляйте да отговаряте! Получите ли подобно съобщение, не си и помисляйте да отговаряте![/caption]

Още помним предишните измами, при които изгоряха много възрастни хора от различни краища на страната. Тогава глас ни съобщаваше в телефонната слушалка как техни близки-синове, дъщери и ли внуци са пострадали в катастрофа или са причинили някакви тежки поражения на трети лица. Затова те трябваше да приготвят съответната сума от няколко хилядарки и да ги предадат на човека, който те изпращат, за да си изкупят греха. И възрастните хора даваха и последните си спестени „бели парички за черни дни”, за да отърват любимите си хора от надвисналото над тях зло. А всъщност за измама.