Октай Енимехмедов с нищо не бил по-лош от мъжът, който уби крадец с преправен газов пистолет

Октай Енимехмедов беше осъден по-рано днес за опита си за покушение над лидера на ДПС Ахмед Доган. Енимехмедов беше признат за виновен по обвинението в закана за убийство и извършване на непристойни действия. Съдът обаче оправда Октай Енимехмедов по обвинението в опит за убийство, тъй като прокуратурата не е успяла да защити тезата си.

[caption id="attachment_306825" align="alignleft" width="300"]Присъдата на Октай Енимехмедов разбуни духовете Присъдата на Октай Енимехмедов разбуни духовете[/caption]

От обвинението искаха 17 години затвор за нападателя на Доган именно заради опита за убийство. Основен мотив на прокуратурата беше, че самият Октай Енимехмедов е признал, че целта му е била направо да убие, а не да сплаши Ахмед Доган. Именно искането на обвинението за 17 години затвор за опит за убийство разбуни духовете в мрежата. Хората масово недоволстват срещу прекалено суровото, според тях, искане. И за пореден път намекват, че съдебната система в страната служи на нечии интереси.

Основен мотив за недоволството на онлайн потребителите е присъдата на иконописеца Йордан Опиц, който застреля хладнокръвно крадец, влязъл да тараши в дома му и който почина вследствие на двата изстрела в тялото му. За убийството Опиц беше осъден на 5 години затвор. "Значи за убийството на младеж от ромски произход се дават пет години, а за насочване на празен пистолет към главата на политически лидер - 17. Кого обслужва тази правосъдна система?", гневят се хората.