Поредната пияна и друсана до козирката отрепка отне невинен млад живот в събота вечерта, и то на пъпа на София – между улиците “Гурко” и “Шишман”.

 

Убиецът се казва Петър Тодоров и според директора на СДВР старши комисар Любомир Николов, той е карал едва 400 метра преди да блъсне и премаже дете на пешеходна пътека в София снощи, качвайки се на колата от ул. "Славянска". Шофьорът-убиец в София е влачил детето с колата си поне 100 метра, става ясно от първоначалната информация на полицията. Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Водачът е на 37 години. Тодоров е обвинен, че е причинил катастрофата при евентуален умисъл.

 

“Карал е по начин, по който неминуемо би довел до такива обществено опасни последици", посочи зам.-градският прокурор на София Иво Илиев. И обясни, че Тодоров е шофирал с поне 80 км/ч, липсва спирачен път преди катастрофата.

 

В колата убиецът е бил с любовницата си и с дете. Сексуалната му партньорка е дала показания за маршрута им. Друсана и фиркана не по-малко от самия Тодоров, спътницата му не е направила опит да го спре от шофиране, въпреки че видимо той е бил на черешата. Кръвната проба е показала 2,1 промила алкохол. Тодоров е задържан за до 72 часа и ще му искат постоянен арест. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 10 до 20 години затвор. Той има 5 предишни нарушения. Едно от тях е за скорост. Второто е за предишно шофиране пиян, другите са за неспазване на пътната маркировка.

 

Око за око! Поредният друсан боклук сгази дете в центъра на София

“Задържаха го за да не му извия лично врата. Сега ще го хрантутят в затвора за наша сметка, а след време ще го пуснат по живо, по здраво, както всички преди него. Ако бях там, щях да го заколя и да го лежа с чиста съвест. Това заслужават лекетата, които убиват децата ни на пътя”, през сълзи споделя близък до семейството на прегазеното момченце. Той напълно оправдава ромите, които собственоръчно се разправиха с тираджията, погубил преди дни друго дете на селски път. “Няма оправия за такива гадове. Нямаме държава. Смърт за смърт!”, не сдържа сълзите си друг роднина на детето.

 

Гнева към убиеца Петър Тодоров е напълно оправдан, защото според свидетелка на касапницата, той се е хилел като пачавра над детския труп.

 

Око за око! Поредният друсан боклук сгази дете в центъра на София - Снимка 2

Невена Димитрова, очевидка на трагедията, разказа: “Чаках такси, изведнъж видях как колата блъсна момчето, сякаш нарочно искаше да го блъсне. Преди това шофьорът дрифтираше. Момчето падна и не помръдна. Онзи можеше да спре, можеше … Шофьорът не направи нищо, абсолютно нищо.Аз извиках “Бърза помощ”. Всички се отзоваха бавно - полицаите, линейката, действаха неадекватно половин час търсиха найлон да го покрият. И шофьорът беше неадекватен, захилен, весел някак Аз съм лекарка, опитах се да помогна на момчето, като се надвесих над него, нещо каза, не разбрах какво и издъхна. Не можах да му помогна. И Бог не можа. Просто се разревах … Полицаите взеха показания на шофьора и го пуснаха. Той ме нарече “кучко”. Пореден ден на абсурдите в България!“

Източник: crimesbg.com