Лекарят, обвинен за смъртта на Матю Пери, се е признал за виновен, че му е предоставил смъртоносен кетамин.

Д-р Марк Чавес е един от двамата калифорнийски лекари, които са сред петимата обвинени за смъртта от свръхдоза на актьора от „Приятели“. Чавес направи признание за вина в сряда във федералния съд в Лос Анджелис.

54-годишният мъж е третият човек, който приема обвиненията след смъртта на звездата от „Приятели“ Пери, който почина на 28 октомври миналата година от „острия ефект на кетамин“ на 54-годишна възраст. Окръжният съдия на САЩ Шерилин Мир Гарнет насрочи изслушване за присъдата за 2 април 2025 г.

Чавес, който е на свобода под гаранция от 50 000 долара (37 600 паунда), излезе от съдебната зала заедно с адвоката си. В споразумението за признаване на вина Чавес признава, че е продал кетамин на друг лекар, Салвадор Пласенсия от Санта Моника, като го е отклонил от предишната си клиника за кетамин. Пласенсия ще бъде изправен пред съда на 4 март следващата година, след като се твърди, че е използвал асистента на Пери Кенет Ивамаса, за да разпространява кетамин на актьора от септември до октомври миналата година срещу 55 000 долара (43 000 паунда).

Източник: .irishmirror.ie