Някогашната гордост на наркобоса Митьо Очите - вилата в Сунгурларе, отново се продава на търг, без изгледи някои да брои лев за нея

Палатът на Димитър Желязков – Очите е обявен за продан и изглежда този осми пореден търг ще се провали . НАП Бургас насрочи дата за търга, но едва ли някой ще се осмели да се появи, повечето хора ги е страх, въпреки че имотът е апетитен.

[caption id="attachment_262749" align="alignleft" width="300"]vila-ocite От вилата на Очите са останали само стените[/caption]

За триетажната вила и повече от половин декар дворно място искат само 62 100 лева, а това е доста под пазарната цена.

В окаяното състояние, в което е в момента, имотът на Очите не струва дори една десета от обявената цена, пише БЛИЦ. Някогашната красива постройка е изтърбушена, сякаш все е водила война. Само бетонната ограда подсеща, че е имало там нещо за криене. Изкъртена е двукрилата метална порта на двора и сега в имота се влиза безпрепятствено.

[caption id="attachment_262750" align="alignleft" width="300"]mitio-ochite Митьо Очите им е взел страха[/caption]

Разрухата започва през 2010 г. когато известната „Комисия Кушлев“ отне няколко имота на Димитър Желязков, след като той се призна виновен за пране на пари. Всичко, което може да се свали, е отдавна отнесено. Няма врати и прозорци, контакти,жици и лампи, даже и паркетът е изваден, а плочките са натрошени. Това не дело на ромски набези, а според местните, е извършено от близките на несебърския наркобос, които опоскали всичко по-ценно.

Не се знае до следващия път дали ще останат и тухлите. Някои смятат, че така ще се продължи, за да остане НАП с пръст в устата. А страхът от отмъщение възпира мераклиите да купят имота на Митьо Очите вече седем пъти.