Разследващите работят по нови версии за атентата срещу Георги Семерджиев

Криминалистите са убедени, че покушението срещу милионера Георги Семерджиев в столичния квартал Лозенец, има връзка с неговия авер Брендо. Първоначалната версия беше, че целта на килърите е била да сплашат Брендо и да го накарат да се оттегли от контрабандата с цигари.

Евелин Банев беше пуснат под домашен арест март месец тази година. Условието беше той да съдейства на разследващите аферата "Кокаинови крале". Малко преди Брендо да бъде освободен беше заловен кораб, превозващ коли, в чиито гуми бяха открити забранени вещества.

Другата версия, по която работят разследващите е, че Георги Сенерджиев е бил прострелян от човек, който иска да сложи ръка на хотелите по морето на Брендо. В момента Георги Семерджиев ръководи целия бизнес на Евелин Банев. Според слуховете той е перач на незаконно придобитите средства от Брендо.

[caption id="attachment_412066" align="alignright" width="300"]Георги Семерджиев Георги Семерджиев отказва да коментира случилото се[/caption]

Георги Семерджиев има досие. Първата му криминална проява е през 1986 година и от тогава той няма провинения. Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа е не само дясната ръка на Брендо, но и неговият най-близък приятел. Именно той води преговорите с похитителите на Лара и им дава част от искания от тях откуп.

Синът на Жоро Шопа - Лоренцо се снима в крими поредицата "Под прикритие". Младият мъж следва актьорско майсторство в Лондон.

Простреляният Георги Сенерджиев вчера беше изписан от болницата. Той отрича категорично твърденията, че Брендо има нещо общо в покушението срещу него, но въпреки това отказва да коментира своята версия за случилото се.