Разследващите убийството на Никита Леонтиев и неговата майка работят по нова следа

След броени часове ще стане ясно какво ще се случи с убиеца на Никита Леонтиев. Мярката на Герман Костин, който беше задържан в петък, изтича. Магистратите трябва да решат каква мярка да му наложат. Обвинението ще пледира за арест.

Руският гражданин беше задържан след като резултатите от експертизите категорично посочиха, че той е съпричастен към убийството на 5-годишния Никита. По кърпата, с която е бил увит трупа на Никита, е открит ДНК материал от Герман Костин. Това стана причината за ареста му в петък.

Записи от видеокамерите в Приморско показват, че в дните около убийството на Анна Леонтиева, той е бил в морското градче.

Засечен е и мобилният му телефон, от което също стана ясно, че в този период той е бил в района. Костин се провали и на детектора на лъжата с обърканите отговори, които даде.

[caption id="attachment_445516" align="alignright" width="300"]Никита Леонтиев Убиецът на Никита Леонтиев е имал съучастник[/caption]

Безспорно той е убиецът на детето и неговата майка. Разследващите работят по нова следа, според която Костин е имал съучастник. Той не е действал сам и за извършването на двете жестоки убийства е получил помощ от друг човек. Неясно за сега остава кой е той.

Малкият Никита е бил убит между 13,00 часа на 8 февруари и 6,00 часа на 10-ти. След като е бил умъртвен, той е бил завит в кърпа и поставен в куфар. Тялото му беше открито 40 дни по-късно от фотографи любители, които са правили снимки в района на язовира край Пасарел.

Преди няколко дни по време на следствен експеримент на мястото, където беше открит куфара с мъртвото дете, разследващите се натъкнаха на останки от човешки труп. Предстои установяването на самоличността му. Предполага се,че този случай няма нищо общо с убийството на Никита и майка му, пише БЛИЦ.