Нова схема за източване на кредитни карти изправи на нокти българите

Нова схема за източване на кредитни карти изправи на нокти голяма част от българите. Оказа се, че измамниците са измислили нов, хитър начин, за да източват сметките на хората. Въпросната нова схема за източване на кредитни карти е сравнително нова за пределите на България, а ужилените вече са десетки. Разкриването на измамата и съответно залавянето на измамниците обаче е изключително трудно.

[caption id="attachment_306585" align="alignleft" width="300"]Нова схема за източване на кредитни карти Нова схема за източване на кредитни карти[/caption]

Каква точно е манипулацията? За измамата си крадците се нуждаят единствено от мобилен телефон или камера, научиха от Нова телевизия. След което отиват в някой по-голям магазин, където често се плаща с кредитна карта. От тук нататък, следва чакане на потенциалната жертва. Когато някой клиент реши да плати с карта покупките си на касата, измамникът се приближава към него и докато продавачите и клиентът са улисани с приемането на картата и оформянето на покупката, измамникът успява да заснеме самата карта.

Така с номерата на картата на практика измамниците могат да правят онлайн покупки. Жертва на тази нова схема на източване на кредитни карти е станала дори и говорителката на полицията в град Бургас Цветелина Рандева, предават от ПИК.