Апаши връщат ресто

Нова модна вълна плъзна в кражбите.

Няколко пъти вече крадците отказали да вземат цялата сума по време на грабеж. В един от случаите на кражби, апаш отказал да вземе всички пари по време на нападението на хранителен магазин в столицата. След като спокойно преброил сумата от 400 лева, той се обърнал към продавачката и успокоявайки я, я посъветвал да прибере останалата сума обратно, тъй като това му е достатъчно, отбелязва на страниците си вестник „Телеграф”.

[caption id="attachment_407140" align="alignright" width="300"]Нова модна вълна плъзна в кражбите Нова модна вълна плъзна в кражбите[/caption]

Служители в полицията помнят и други куриозни престъпления като например крадец, който скъсал златно синджирче от врата на жена и си го сложил там, където слънце никога не огрява (в задните части). При друг куриозен случай пък насилник се скрил под стар автомобил и се наложило органите на реда да го измъкнат от там с помощта на крик, след което го арестували. Най-куриозния от всички случаи в практиката им до момента обаче бил с араби, които набързо издали международен наркокартел, след като разбрали, че ще ги снимат от „Ал Джазира”. Те горките дори и не подозирали, че полицейските власти наричат по този начин операторите от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

И докато в част от кражбите навлиза нова модна вълна, то други продължават да работят по добре познатите методи, а най-интересното в случая е, че въпреки множеството предупреждения от органите на ред, все още има хора, които се хващат на „въдицата”. Най-чести жертви на телефонните крадци стават възрастните хора, които все още се връзват на добре познатите сценарии за спешна операция или пък отърваването на близък от ареста. Поредната жертва на телефонните апаши е станал 88-годишният Й.И. от Разград, който е получил обаждане на домашния си телефон, че дъщеря му е претърпяла тежко пътнотранспортно произшествие в Гърция и са необходими пари. Без да се замисля, възрастният мъж веднага предал сумата от 5 240 лева на непознато лице. По случая е образувано досъдебно производство, пише Новини.бг.