Невероятен скандал в Монако! Снахата на принц Алберт - Беатрис Боромеро разкри стар случай с убийство, при който е замесена кралска особа. Италианската красавица засне документален филм за Нетфликс в който разследва убийството на младия немски турист Дитрих Хамер, за който се предполага, че е убит от италианския принц Виктор Емануеле Савойски.

 

Случката е от 1978 година, когато Хамер е на почивка на остров Корсика. Емануеле, който рано сутринта излиза на разходка след пиянски купон, възпроизвежда два изстрела и убива момчето. По-късно той отрича обвиненията, като твърди, че не се е намирал в близост до лодката, когато са произведени изстрелите.

 

Видеозапис от затвора, в който Емануеле пребивава заради измами, по-късно обаче разкрива, че той признава пред един от затворниците за убийството на Хамер. Беатрис, чието семейство е много близко с това на Дитрих, в качеството си на журналист, прави разследване и разкрива истината около смъртта му.

 

Небъдния крал на Италия отхвърля обвиненията и твърди, че те са измама. Но самата Беатрис е готова да пусне вече филма и да докаже тезата си. А доказателствата са във видеото, което е включила в лентата.

 

Предстои да стане ясно дали ще има ново разследване, след като случаят минава към "студените досиета".