Тази история изглежда като излязла от психотрилър на Дан Браун или филм на ужасите по сценарии на Стивън Кинг. В действителност обаче е много по-зловеща и от въображението, на който и да е режисьор или писател. Франция се тресе от скандала през последните няколко дни, а най-ужасното е, че главният виновник не само не изпитва вина заради действията си, но и ги смята,  едва ли не, за нормални. И упреква властите, че са съсипали живота му, пречейки му да продължи напред.

Историята засяга 71-годишния Доминик Пелико, който през последните 10 години системно подлага на насилие съпругата си Жизел, като организира суинг срещи в дома им, докато тя е упоена и в безсъзнание. И докато тя е абсолютно безпомощна и в безсъзнание я заснема с камера, оставяйки различни мъже да се възползват от нея интимно.

Полицията го залавя, след като е арестуван в местен супермаркет край Авиньон, докато снима под полите на жени. Докато преглеждат устройствата му, властите откриват снимки на съпругата му и дъщеря му в компанията на неизвестни мъже. Позите и ситуациите са достатъчно компрометиращи, за да се предизвика разследване. В неговия ход са установени разкрития, които са по-потресаващи дори от сюжетите на романите на Кинг или Робърт Луи Стивънсън.


"Той е като д-р Джекил и мистър Хайд. През деня е най-любящият съпруг, баща и дядо, но вечер се превръща в чудовище, което упоява жена си и я предоставя за "употреба" на други мъже, докато той снима всичко с камерите си", разказва един от психолозите в съда.


Друг от тях разкрива, че са заснети общо 92 акта на насилие върху съпругата му, извършени със 76 участника, от които близо 51 са идентифицирани. А най-ужасното е, че Пелико продължава да негодува, тъй като по думите му "Жизел никога нямаше да разбере и ние щяхме да продължим да бъдем щастливи".


Самата Жизел Пелико, която има три деца, заяви пред съда, че съпругът й отдавна я е убеждавал да пробват нетрадиционни връзки в интимен план, но тя отказва твърдо. "Той твърдеше, че уважава възгледите ми, а тайно ме е упоявал. Не мога да повярвам, но не желая и други жени да изпаднат в моето положение", казва още Жизел.


Дъщеря й Каролин обаче разкрива още по-ужасни неща, като твърди, че е видяла снимки, на които самата тя  лежи в безсъзнание, облечена в бельото на майка си, в семейната спалня на родителите си. "Това беше най-ужасното нещо, което съм преживявала. Сигурна съм, че той не е посягал само на мен, но и на снахите ми", казва тя. Семейството реши да не се ползва от правото на анонимност и да разкрие още смразяващи подробности, след като истината веднъж вече излезе наяве.

Разкритията продължават, а скандалът е епичен. Господин Пелико признава, че дори е публикувал обява в интернет и от там събира кръг от лица, които да се възползват от съпругата му и по-младите членове на семейството му. Психиатрите определят състоянието му като нелечимо и необратимо. И съветват властите да го задържат, тъй като той е заплаха за много други жени в страната.